Titaneller : samt Snyltaren och Skalden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2010-08-31
Upplaga
1
Förlag
Malexis Förlag
Översättare
Per Holmer
Originaltitel
Titaantjes
Dimensioner
204 x 130 x 16 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789197621823

Titaneller : samt Snyltaren och Skalden

av Nescio
Inbunden, Svenska, 2010-08-31
157 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Nescios lilla mästerverk Titaneller är en klassiker i Nederländerna. Titanellerna - de små titanerna - är en grupp idealistiska unga män som för en hopplös kamp mot oförstående chefer, solnedgångar som inte vill bli målade och räkningar som måste betalas. Nescios sätt att med humor, vemod och eviga sanningar beskriva hur ideal och konstnärsdrömmar kolliderar med vardagsrealiteten har charmat generationer läsare.

Nescios mest kända berättelser, "Snyltaren", Titaneller" och "Skalden" presenteras här på svenska för första gången, i Per Holmers följsamma översättning.

Nescio (latin för "jag vet inte") var författarpseudonym för den nederländske affärsmannen Jan Hendrik Frederik Grönloh (1882-1961). Nescio skrev bara ett fåtal berättelser, men har ändå uppnått klassikerstatus i sitt hemland. Han debuterade med Snyltaren 1911, men det kom att dröja 18 år innan han röjde sin verkliga identitet. Som affärsman var flera ämnen han tog upp i sina berättelser känsliga, bland annat kritik mot självtillräckliga chefer, det kejserliga Tyskland, samt en inte obetydlig drift med Gud och med äktenskapet. Hans lågmält humoristiska anslag, blandat med självironi och vemod har ständigt hittat nya generationer läsare.

"Nescio räknas idag till höjdpunkterna i den nederländska litteraturen" - Lieneke Frerichs, nederländsk litteraturvetare.

"Det finns genialitet i den här berättelsen..." - Menno ter Braak, legendarisk nederländsk kritiker

"Han målar oförglömliga miniatyrer av bohemiskt liv i Nederländerna..." - P. C. Evans, Brittisk författare och översättare

"I sina historier skapade Nescio ett antal extraordinära karaktärer, som blivit legendariska i holländsk kultur..." - Theo Hermans, flamländsk professor och litteraturvetare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Titaneller : samt Snyltaren och Skalden
  2. +
  3. Sista bädden / En vandring i sömnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista bädden / En vandring i sömnen av Hugo Claus (inbunden).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Titaneller : samt Snyltaren och Skalden