Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 12)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
354
Utgivningsdatum
2009-08-15
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 28 mm
Vikt
600 g
SAB
Hcg
ISBN
9789197626019
Kinesiska Draken (inbunden)

Kinesiska Draken

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2009-08-15
139
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarlig, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade.

Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! En bok du kommer att sträckläsa!

"Liksom i de tidigare böckerna beskrivs miljöer och personer utmärkt och man känner ett behov av att få veta hur handlingen ska utveckla sig... Det här är utan tvekan en bok som inbjuder till en läsupplevelse." BTJ, Agneta Blomgren.

"Blev mer och mer imponerad över hur författaren lyckades förmedla så mycket historisk kunskap utan att det blev tråkigt. Ja, jag insåg att det här var en bok i samma anda som Femböckerna och Kittyböckerna och Potterböckerna. Men den hade ett ytterligare plus, den förmedlade kunskap! Jag lärde mig en hel del faktiskt!" Bokbloggen Violens Boksida

Kim M Kimselius historiska äventyrsberättelser om Theo och Ramona är mycket populära och översatta till sex språk. Böckerna är fulla av fakta, samtidigt som de är spännande och svåra att lägga ifrån sig. Dessutom avslutas varje bok med en gedigen faktadel. Många skolor använder Kimselius böcker som temaböcker.

Utdrag ur Kinesiska Draken
Innan Ramona visste hur det hade gått till, hade mannen börjat tatuera hennes högra överarm. Hon hade inte fått välja motiv, ändå kände hon inget behov av att opponera sig, utan väntade med spänning på vad det skulle bli. Hon hade en känsla av att mannen inte skulle acceptera att hon protesterade. Han hade bestämt vad hon skulle ha på armen, så var det bara.
Det gjorde ont, men inte så ont som hon hade föreställt sig. Mannen slutade aldrig tala. Han berättade om kinesiska seder och bruk, om tatuering och om just den tatuering han höll på att utföra.
"Den här draken är magisk. Den tatuerar jag bara på mycket speciella personer", sa kinesen och såg på Ramona med brinnande blick.
Både Theo och Ramona rös vid de orden, utan att förstå varför. Ramonas ögon var som fastnitade vid mannens, det var som om de glödde av en inre glöd. I den stunden önskade Ramona att hon aldrig hade fått för sig att tatuera sig. Ändå klarade hon inte av att avbryta mannen och gå därifrån. Stelt satt hon kvar och utstod tålmodigt stickandet av tatueringsnålen.
"Draken har en märklig historia, i det förgångna Kina var det endast kejsaren som fick ha drakens symbol, för kejsaren var Draken. Kejsarens drake har fem klor. Draken symboliserar styrka."
Det pirrade i Ramona, en välbekant känsla, men hon förstod inte varningssignalen, utan satt kvar medan mannen fortsatte arbeta med henne.
"Kejsare Wu Zetian, var den första och enda kvinnliga kejsaren. Hon levde under Tangdynastin 618-907 efter Kristus. Det var en stark och ondskefull kvinna, som bara hade ett enda mål, att ensam få regera som kejsare och inte bara vara kejsarinna. Det var en fantastisk tid, med lyx och överflöd, vackra kläder, dans och kultur. Ja, Tangdynastin var en mycket speciell tid."
Theo och Ramona lyssnade fascinerat på mannens berättelse. De hade läst en hel del om Kina och hade blivit mycket intresserade av landet och dess kultur. Båda drömde om att en gång få resa dit för att vandra på Kinesiska muren, se det stora kejsarpalatset "Förbjudna staden" i Peking, Terrakottaarmén i Xi'an och mycket, mycket mer av alla de historiska saker de hade läst om.
Theo såg hur den färggranna röda draken tog form på Ramonas arm. Han var plötsligt inte längre lika negativt inställd till tatueringen som tidigare. Den här draken var mycket vacker.
Mannen torkade av Ramonas arm och granskade tatueringen.br> "Med en sådan här drake tatuerad på rätt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kinesiska Draken
  2. +
  3. Persiens Pärla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Persiens Pärla av Kim M Kimselius (kartonnage).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kim M Kimselius