Valets pris (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2008-02-01
Upplaga
1
Förlag
Murbruk förlag
Dimensioner
190 x 136 x 7 mm
Vikt
120 g
SAB
Hc
ISBN
9789197636070
Valets pris (häftad)

Valets pris

(1 röst)
Häftad Svenska, 2008-02-01
143
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Birgit växer upp på den västgötska landsbygden. Det är 1940-tal och kriget har precis tagit slut. Framtiden kunde vara ljus men världen är fortfarande djupt orättvis. Som fattig och kvinna möter Birgit dubbelt motstånd när hon försöker ta sin plats i världen. Och inte blir det lättare av att hon blir aktiv ungkommunist. Alliansen mellan krigets segrarmakter USA och Sovjetunionen håller på att ersättas av kalla kriget och även i Sverige växer den antikommunistiska hetsen.

Med humor och med nykter klarsyn gör Ulla Johansson en skoningslös granskning av det svenska klassamhället. Valets pris är en generationsroman om ett Sverige som förändras snabbt - men som ändå är sig likt. En berättelse om att vara vänsteraktivist i ett borgerligt samhälle och om att försöka hanka sig fram i en fientlig omvärld.

Ulla Johansson är författare och debattör, känd bland annat för sina noveller i Flamman. Valets pris är hennes sjätte bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Valets pris
  2. +
  3. Frånstulna framtidens samhälle : essäer och debattinlägg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frånstulna framtidens samhälle : essäer och deb... av Ulla Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 290 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Valets pris