I hälsans tjänst : hälsorörelsen och hälsobranchens historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2007-06-01
Förlag
Svensk Egenvård
Dimensioner
217 x 246 x 15 mm
Vikt
800 g
SAB
Vnaa
ISBN
9789197637503
I hälsans tjänst : hälsorörelsen och hälsobranchens historia (inbunden)

I hälsans tjänst : hälsorörelsen och hälsobranchens historia

Inbunden Svenska, 2007-06-01
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varje bransch har sin egen historia. Här skildras hur hälsorörelsen och hälsokostbranschen uppstått och utvecklas från idealister som från slutet av 1800-talet verkade för alternativ behandling, frisksport och vegetariska kostidéer.

Själva hälsokostbranschen startade under slutet av 1930-talet efter att ett stort folkhälsoarbete genomförts runt om i landet främst av Are Waerland genom hans föredrag, skrifter och böcker. I hans fotspår uppstid en helt ny bransch med butiker och leverantörer med hälsokost. Han startade en hälsotidning och lade grunden till en folkrörelse, Hälsofrämjandet. Snart startades flera hälsohem varav det mest kända är Tallmogården.

Allt eftesom åren gått har hälsointresset ökat och hälsorörelsen jobbar vidare med livsstilsfrågor och den komplmentör-integrativa medicinen. Även försäljningen av vegetarisk mat, kosttillskott, naturkosmetik och naturläkemedel har ökat. Det som en gång startades av entusiastiska människor i en blygsam skala med inställningen att fämja hälsa och motverka sjukdom har nu vuxit till enetablerad och växande industri. Och branschen kan växa och bli hur stora som helst. Hälsan är ju det viktigaste vi har.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I hälsans tjänst : hälsorörelsen och hälsobranchens historia
  2. +
  3. Stark, glad, gravid : träning för dig som väntar barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stark, glad, gravid : träning för dig som vänta... av Maria Wigbrant, Lotta Brinck, Anna Frisk (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om I hälsans tjänst : hälsorörelsen och häls...