Grönska och ljudkvalitet i närmiljön (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrifter från Ljudmiljöcentrum vid Lunds universitet (del 16)
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2017-05-17
Förlag
Media-Tryck
Dimensioner
240 x 170 x 4 mm
Vikt
144 g
ISBN
9789197656030

Grönska och ljudkvalitet i närmiljön

Häftad,  Svenska, 2017-05-17
166
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Landskapsforskning handlar om samspelet mellan människan och hennes omgivning, hur vi påverkas av vår miljö och hur vi kan påverka miljön. Landskapet är en begränsad arena, med resurser som många konkurrerar om. För att kunna hantera konflikter behövs det hårda fakta om mjuka värden och modeller att värdera och väga samt lagar. En utredare skall föreslå utveckling av befintlig lagstiftning för former att åstadkomma en effektivare och mer konsekvent tillämpning av ekologisk kompensation i samband med större exploatering och ingrepp i värdefulla mark- och vattenområden. Exempel på viktiga faktorer är mätbarhet, likvärdighet.

Denna rapport ger exempel på hur vår miljö påverkar oss människor; hur barn utvecklar sig genom taktila sinnet i lek och rörelse; vilka miljöupplevelser som understödjer behov av stimulans och vila; naturens läkande kraft och ljudens betydelse för oss - störande eller stödjande. Många samband har vi länge anat intuitivt, men nu kommer evidens på löpande band.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grönska och ljudkvalitet i närmiljön
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 255 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Bo i Ro

    Frans Mossberg

    Sveriges regering fattade den 9 april 2015 beslut om en ny förordning med bestämmelser om riktvärden för buller utomhus för spårtrafi k, vägar och fl ygplatser i närheten av bostäder. Förordningen om trafi kbuller vid bostadsbyggnader gäller sedan...