Föreningsliv, delaktighet och lokal politik i det mångkulturella samhället (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2009-12-21
Upplaga
1
Förlag
Égalité
Medarbetare
Kugelberg, Clarissa (förf.) / Molina, Irene (förf.) / Myrberg, Gunnar (förf.) / Strömblad, Per (förf.) / Bengtsson, Bo (red.) / Kugelberg, Clarissa (red.)
Dimensioner
225 x 150 x 17 mm
Vikt
440 g
SAB
Ohdi-c:bf,Odcc
ISBN
9789197657778
Föreningsliv, delaktighet och lokal politik i det mångkulturella samhället (häftad)

Föreningsliv, delaktighet och lokal politik i det mångkulturella samhället

Häftad Svenska, 2009-12-21
253
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna handlar om föreningsliv, demokratisk delaktighet och lokal politik i Sverige. I debatten hävdas ofta att engagemang i föreningar och organisationer kan göra oss till politiskt mer aktiva medborgare, den så kallade folkrörelsetanken. Dessa idéer har också fått genklang i den svenska integrationspolitiken; även invandrade från andra delar av världen ska göras delaktiga i politiken via organisering i föreningar. I boken diskuteras, med stöd av nya forskningsresultat, hur dessa ideal stämmer med verkligheten.
Boken innehåller kapitel om enskilda kvinnors och mäns föreningsengagemang och politiska deltagande, om invandrarföreningars möjligheter att påverka politiken och stimulera sina medlemmar samt om olika former av etnisk organisering och deras förhållande till den lokala politiken i tre kommuner. Den avslutas med två kapitel som sätter in de svenska förhållandena i ett internationellt perspektiv.
Författarna är forskare med olika ämnesbakgrund och med inriktning på frågor om organisering och mångfald. Bo Bengtsson är professor i statsvetenskap och Clarissa Kugelberg docent i kulturantropologi vid Institutet för bostads- och urbanforskning, Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föreningsliv, delaktighet och lokal politik i det mångkulturella samhället
  2. +
  3. Islam i samhället : muslimsk politik i retorik och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Islam i samhället : muslimsk politik i retorik ... av Christer Hedin (häftad).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »