Bygg och konstruktion i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Lärarförbundets förlag
Medarbetare
Claesdotter, Annika (red.) / Nordenlöw, Marianne (form) / Mylesand, Mia (foto) / Johansson, Mikael (foto)
Dimensioner
160 x 210 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789197659819
Bygg och konstruktion i förskolan (häftad)

Bygg och konstruktion i förskolan

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2007-08-01
197
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bygg och konstruktion är ett av de språk barnen i förskolan kan använda när de utforskar sin omvärld och skapar sin egen identitet. Ett verktyg de har tillgång till för att bygga förståelse för olika fenomen i samhället. Det handlar om bild och skapande, estetik och geometri, matematik och språk, empati och förhållningssätt. Allt hör ihop och alla delar är lika viktiga. Bygghörnan ska vara en mötesplats för alla barn, oavsett kön eller ålder. Ansvaret för att det blir så ligger hos pedagogen, som skapar förutsättningarna för barnen. Mia Mylesand beskriver hur arbetet med bygg och konstruktion under många år har växt fram på den förskola där hon arbetar. Hon ger i text och ett 50-tal fotografier idéer på hur man som en närvarande pedagog kan gå in och ge barnen större och större utmaningar. Mia Mylesand är förskollärare och föreläsare. Hon arbetar som ateljerista och datapedagog på förskolan Trollet i Kalmar, och har under många år intresserat sig för ämnet bygg och konstruktion, speciellt ur ett jämställdhets-perspektiv. Inspiration till Mias arbete kommer från Reggio Emilias förhållningssätt. År 2004 fick Mia Mylesand Ulla-Britta Bruunstipendiet och 2007 Loris Malaguzzipriset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bygg och konstruktion i förskolan
  2. +
  3. Återbruk som kreativ kraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Återbruk som kreativ kraft av Nina Odegard (häftad).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bygg och konstruktion i förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Efter att ha läst den här boken vill man inget annat...
    Sonja , 11 oktober 2013

    Efter att ha läst den här boken vill man inget annat än att genast sätta igång och skapa liknande rum för bygg och konstruktion som de har i boken. Mycket lättläst, med många fina inspirerande bilder.

Visa alla 1 recensioner