Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2009-02-02
Förlag
Bokförlaget Sjöbris
Översättare
Janica Lundholm, David Ruddock
Originaltitel
Toutes les manoeuvres de votre voilier en 300 illustrations
Dimensioner
242 x 171 x 6 mm
Vikt
287 g
SAB
Prcda
ISBN
9789197660334
Illustrerad segling (häftad)

Illustrerad segling

(2 röster)
Häftad Svenska, 2009-02-02
329
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Konsten att på ett säkert och elegant sätt manövrera en segelbåt, förutsätter att man till fullo förstår de krafter som påverkar båten och dess balans. Det är lätt att säga men desto svårare att omvandla till praktik, när vind, vågor och eventuell ström tas med i bilden. Det är ur den vinkeln som båtkonstruk tören och seglaren François Chevalier har valt att be skriva det mesta man behöver veta för att kunna segla självständigt och säkert. Läsaren tas här med ombord på en imaginär lång seglingstur där alla nödvändiga manövrer utförs - allt från att hissa framför allt spinnaker och gennaker, ta in rev och manövrera för motor, till att bärga en man överbord, gippa och ankra för både motor och segel. Totalt beskrivs fler än 50 grundläggande manövrer i detaljerade steg-för-steg instruktioner och tydliga illustrationer. Det finns också mängder med tips och råd för att sporra läsaren att utvecklas som seglare.

När du har läst den här boken kommer du inte att sakna motivation att öva på att manövrera din båt lika elegant och säkert som kappseglarna!

Om författaren

Den franske författaren, utbildaren och båtkonstruktören François Chevalier är mycket omtyckt för sina böcker om segling och den höga kvaliteten på sina illustrationer. Hans långa erfarenhet som seglare - i allt från jollar till oceanseglare - och stora kunskaper om dagens moderna segelbåtar, förmedlas här genom tydliga och lättfattliga instruktioner som samtidigt är avancerade nog att väcka läsarens lust att vidareutvecklas som seglare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Illustrerad segling
  2. +
  3. Norstedts stora bok om segling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norstedts stora bok om segling av Magne Klann, Öyvind Bordal (kartonnage).

Köp båda 2 för 673 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Illustrerad segling