Arbeta med autismspektrumtillstånd : hantverket och den professionella rollen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2010-05-26
Upplaga
2
Förlag
Pavus Utbildning
Dimensioner
252 x 175 x 18 mm
Vikt
630 g
SAB
Vlada
ISBN
9789197666039

Arbeta med autismspektrumtillstånd : hantverket och den professionella rollen

(18 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-05-26

Slutsåld

Ur recension i Psykologtidningen:

"Hon har gjort det igen, det är bara att konstatera! Gunilla Gerland har skrivit en bok som har alla förutsättningar att bli kommer att bli något av en klassiker! Hennes senaste bok kommer att ha stor betydelse under många år framöver för alla som i yrkeslivet på ett eller annat sätt kommer i kontakt med målgruppen, men också för en bredare publik. Gerland slår gång på gång huvudet på spiken, när det gäller att beskriva olika svårigheter och motsättningar som uppstår i personalgrupper och som var och en som någon gång arbetat med personalhandledning kan känna igen. Hon presenterar många pedagogiska verktyg för läsaren men understryker hela tiden betydelsen av "hantverkskunnande". Gerland visar i exempel efter exempel hur lätt relationen mellan hjälpare och klient kantrar och leder till konflikt, när vi missar att fånga hjälptagarens perspektiv, men också hur snabbt det kan gå att skapa en motsatt situation när processen lyckas. (...) Allt som allt är Gerlands bok en lysande sammanfattning och integration av den kunskap som finns idag. Den får oss dessutom att fundera över värderingar, perspektiv och yrkesroller på ett sätt som jag inte mött tidigare. Fick jag välja bara en enda bok att rekommendera som läsning för såväl novisen som den erfarna inom området är chansen därför stor att det blev Gunilla Gerlands.

Eila Nilsson-Karlberg, leg. psykolog
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Arbeta med autismspektrumtillstånd : hantverket och den professionella rollen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Suverän bok för yrkesfolk och föräldrar
  Petra Dewrang, 17 mars 2015

  Jag köpte denna andra upplaga trots att jag har den första i bokhyllan. Den är en av de allra bästa böcker om autism som jag har läst, och jag har läst många. Bra fallbeskrivningar, suveräna metodtips med kloka förklaringar. Har man denna och Tony Attwoods kompletta guide till Aspergers syndrom kan man känna sig hyfsat påläst.

  /Petra Dewrang

 2. Har inte läst hela boken ännu. Därför inga stjärnor...
  Karin Mattsson-Coll, 11 december 2013

  Har inte läst hela boken ännu. Därför inga stjärnor just nu. Det jag hittills läst är mycket tillfredställande.
  Gunilla Germand vet från insidan vad hon pratar om och har förmågan att kunna förmedla sina insikter och kunskaper på ett mycket pedagogiskt sätt. Arbetar med boken just nu som obligatorisk litteratur till en utbildning som leder till en examen som omsorgspedagog inom neuropsykiatri.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gunilla Gerland