Rätt att leka! : hur barn med autism kan erövra leken hemma, i förskolan och i skolan
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2013-12-03
Upplaga
1
Förlag
Pavus Utbildning
Dimensioner
240 x 210 x 20 mm
Vikt
601 g
SAB
Vlada,Euc
ISBN
9789197666077
Rätt att leka! : hur barn med autism kan erövra leken hemma, i förskolan och i skolan

Rätt att leka! : hur barn med autism kan erövra leken hemma, i förskolan och i skolan

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Spiral Svenska, 2013-12-03
373
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Leken är viktig för barns utveckling och en nyckel till många av de färdigheter barn behöver utveckla som exempelvis samspel, kommunikation, analysförmåga, rumsuppfattning med mera. I den här boken ger Maggie Dillner och Anna Löfgren med sin långa erfarenhet av autism och lek både teoretisk kunskap och många praktiska exempel på hur man kan arbeta med lek och autism.

Läsarröster:

"Äntligen en bok om lek och autism med både praktiska anvisningar och teoretiska argument. Och äntligen en bok om autism som tar in många olika perspektiv, hittar sin egen väg och andas erfarenhet och balans. Boken har ett personligt tilltal med både förälderns och pedagogens perspektiv och är teoretiskt och vetenskapligt välfunderad. Den erbjuder ett sätt att arbeta med barn med autism som fokuserar på lek och utveckling på ett sätt som även tar hänsyn till etiken. Hade jag fått denna bok i handen som förälder till ett nydiagnosticerat barn hade jag gått till uppgiften med tillförsikt och nyfikenhet. Roligt och utvecklande är två ord vi tyvärr allt för sällan ser i samma mening när vi pratar om autism, men det är bokens båda nyckelord. Lycka till med läsningen och se till att låta dig inspireras till ett aktivt deltagande i de speciella barnens liv."
Bo Hejlskov Elvén, leg. psykolog

"Som pedagog reflekterar man inte så ofta över sådant som man tror går av sig självt. Alla vet att barn leker. Alla pedagoger vet att det är viktigt att barn leker. Alla pedagoger som har kunskap om barn med autsimspektrumtillstånd vet att många av dessa barn inte alltid leker. Alltför få pedagoger vet hur man gör för att guida dessa speciella barn mot utvecklande lek. Denna bok ger dig förutsättningar för att uppleva det nöjet. Men ska man guida någon så behöver man inte bara upptäcka att stöd behövs, man måste också känna till stegen och veta vägen. Boken ger insikter i lekens betydelse för speciella barn både ur professionellas och föräldrars perspektiv. Genom lekfulla glasögon får läsaren ingående praktiska och teoretiska insikter i utvecklingen hos barn med autismspektrumtillstånd och i lekutveckling samt hur dessa kunskaper kan kombineras. Som pedagog får jag också en välbehövlig påminnelse om varför dessa kunskaper bör kombineras och om hur mycket barn lär sig genom att leka. Av bara farten förmedlar boken kunskap om hur en lustfylld relation till barnen kan byggas, hur kommunikation och social förståelse kan lekas fram. En varning är dock på sin plats: med sina många praktiska exempel förmedlar boken en ytterst smittsam leklust. Förhoppningsvis får läsaren svårt att låta bli att sprida den till många speciella barn."
Marita Falkmer, specialpedagog och fil. dr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rätt att leka! : hur barn med autism kan erövra leken hemma, i förskolan och i skolan
 2. +
 3. Gång på gång : Pedagogik vid autism och autismliknande tillstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gång på gång : Pedagogik vid autism och autisml... av Vanna Beckman, Margareta Kärnevik Måbrink, Helen Schaumann (häftad).

Köp båda 2 för 740 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rätt att leka! : hur barn med autism kan erövra leken hemma, i förskolan och i skolan. Sätt ditt betyg »
 1. Värdefull
  Kristina, 13 augusti 2015

  Vår "bibel" för att hitta alternativa kommunikatonsvägar. Äntligen beskrivs en metod som innebär respekt för det enskilda barnets egna personlighet inklusive egenheter som det innebär att vara autist!

 2. Konkret och lättläst
  Anna Pettersson, 19 mars 2015

  Konkret och lättläst med många bra exempel .
  Varvar teori och praktik på ett mycket lättillgängligt sätt.
  En varm bok som tar autistiska barn och deras lek på allvar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Världens 49 just nu bästa lekar

  Anna Löfgren

  Du som fått tag på denna bok kommer snart att vara en av världens bästa lekledare. Här finns de där 49 lekarna du gått och saknat med inte vetat var du kan hitta. Lika enkla som geniala, de här lekarna fungerar i de flesta sammanhang och med de fl...