Utsatta föräldrar: Om föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2014-11-03
Upplaga
1
Förlag
Pavus Utbildning
Dimensioner
210 x 145 x 15 mm
Vikt
450 g
ISBN
9789197666091
Utsatta föräldrar: Om föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (häftad)

Utsatta föräldrar: Om föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-11-03

Slutsåld

Boken "Utsatta föräldrar" av psykologen Lennart Lindqvist riktar sig såväl till föräldrar som har erfarenhet av att kämpa för att deras barn med funktionsnedsättning ska få stöd som till alla som möter dessa föräldrar i sin yrkesroll.

Läsarröster:
"Utsatta föräldrar ger en utmärkt kunskapsöversikt om neuropsykiatriska diagnoser och om de svåra och oönskade konsekvenser som kan uppstå när kunskap saknas hos de myndigheter och vårdenheter som ska utgöra våra stöd- och skyddssystem. Boken är dessutom både en grundbok och ett uppslagsverk i ämnet för "alla", samtidigt som det är en handbok och självhjälpsbok för föräldrar som imponerar med sin bredd, sitt djup och praktiska tillämpning.
Författaren har fångat och satt ord på mitt eget utsatta föräldraskap vilket varit svårt känslomässigt men jag lämnas inte ensam i vanmakt, utan har fått mängder med viktiga insikter och konkreta användbara råd och metoder för stresshantering och mental mobilisering. Jag har har med god behållning hoppat mellan kapitlen.
Trots allvaret och de svåra problem som författaren beskriver i sin 25 år longitudinella studie av föräldrar till barn med neuropsykiatriska diagnoser, är det ändå hoppet, styrkan och möjligheterna som färgar mig.
Boken är viktig och jag rekommenderar den starkt till alla föräldrar som levt med vetskap om sina barns diagnoser en längre tid, och till dem som möter dessa föräldrar och deras ungdomar och vuxna barn i sitt yrkesliv. Det är det bästa jag läst inom området och jag kan inte föreställa mig ett viktigare litteraturbidrag till både socionom- och psykologiprogrammen samt lärar- och läkarutbildningen."
Malin Widerlöv

"Psykologen Lennart Lindqvist beskriver, i denna bok såväl genom sin egen erfarenhet som med andra föräldrars berättelser, hur det känns att vara en utsatt förälder. Att ha ett barn som behöver stödinsatser av samhället innebär en sårbar position. Den torktumlare av känslor - sorg, skam, oro, rädsla - som det väcker hos många föräldrar beskrivs på ett sätt som berör.
Bemötandet från olika myndighetspersoner kring barnet är avgörande. Hur det kan se ut när det inte fungerar beskrivs på ett tankeväckande sätt, men i boken finns också konkreta råd om hur skola, socialtjänst och andra kan förbättra bemötandet och skapa bättre möten med föräldrar. Boken lyfter fram många frågeställningar och bitvis väcker den starka känslor, men den ger också råd och tips hur man kan hantera stress. De viktiga kapitlen i avsnittet "Hopp och framtidstro" balanserar den tunga bild som framkommer i andra kapitel.
Jag vill rekommendera alla som möter föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att läsa denna bok."
Anna Sjölund , beteendevetare och handledare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utsatta föräldrar: Om föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd!
    Anna Näslund, 7 april 2015

    Precis vad vi föräldrar till barn med funktionsnedsättningar behöver. Något som beskriver hur vi föräldrar kan påverkas. Man är inte ensam om att känna sig orolig, otillräcklig, ledsen osv. Stort plus att det finns ett avsnitt om framtidstro och hopp!

Visa alla 1 recensioner