Skiljetecken (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
205 x 160 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
Lz Modig, Maria,Dokc
ISBN
9789197668033
Skiljetecken (häftad)

Skiljetecken

Häftad Svenska, 2008-05-01

Slutsåld

Författaren Maria Modig förlorade sin son Jacob i tsunamins Thailand. Som så många andra svenskar väcktes hon på annandags morgon 2004 av budet om den stora flodvågen. En av de försvunna var Jacob, den älskade sonen. Jacob var den stora gudagåvan i Maria Modigs liv, hans födelse ett under. Under veckorna och månaderna efter flodvågen kämpar Maria för att skapa mening i en tillvaro utan sonen. I Skiljetecken går Maria Modig tillbaka till sin dagbok veckorna och månaderna efter Jacobs död. Hon läser också dagboken från tjugo år tidigare, vid tiden för hans födelse. Med hjärtslitande uppriktighet rekonstruerar hon en ung mans liv och sina egna ansträngningar att förstå honom. I moderns minnen av sonen finns ett radband av ljusa stunder och många skratt. Fram träder bilden av en karismatisk och känslig ung man med en märklig förmåga att väcka kärlek och passion i sin omgivning.

Maria Modig vänder sig till den klassiska litteraturen för att få stöd och hjälp i sin sorg. Den förtvivlade grekiska gudinnan Afrodite blir hennes syster i saknaden efter Jacob. Hon delar erfarenheter med alla som plötsligt och oväntat har förlorat en älskad närstående. Boken är på samma gång djupt personlig och allmängiltig. Skiljetecken vänder sig till oss alla. När Maria Modig gestaltar vad hon förlorat ger hon oss tillbaka det vi tar för givet. Skiljetecken är en hoppfull gåva.

Maria Modig är en av våra mest uppskattade författare i ämnena etik och personlig utveckling. Hon vann en stor läsekrets på 1980-talet med Den nödvändiga olydnaden, en bok som utkommer i ständigt nya upplagor. Hon startade tidskriften Föräldrar & Barn och har lett ett flertal facktidskrifter rörande personalarbete och miljöarbete. Hon har även givit ut flera romaner. Ett ögonblick av grönt ljus (1998) är en krönika över Europas 1900-talshistoria som utgår ifrån en verklig händelse som författarens mor upplevt på nära håll: en finsk flyktingkvinna som i desperation dödade sina barn och sig själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skiljetecken