Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ellaserien (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2009-09-24
Förlag
Sagolikt Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Katarina Dahlquist
Dimensioner
302 x 212 x 6 mm
Vikt
440 g
SAB
Hcf
ISBN
9789197668149
Vem kan älska Ella? (inbunden)

Vem kan älska Ella?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-09-24
131
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att läsa själv! En kombinerad längre saga tillsammans med lättlästa rader. På varje uppslag finns ett längre textstycke att läsa högt och ett kortare på två-tre rader med versaler för den som lär sig läsa själv. Tanken är att man ska kunna lyssna på ljudbokens längre text, och sedan själv läsa den sammanfattande kortare texten i versaler. Den tillhörande ljudboken är indelad i 3 spår.

Elvira är gammal och bor på gatorna. När hon hittar babyn Ella i en korg med skylten "Vem kan älska Ella?" bestämmer hon sig för att ta hand om henne. Men när Ella är sex år gammal orkar inte längre Elviras kropp att leva. Ella måste hitta en ny familj, någon ny som kan älska henne. Så en dag hittar hon Anton och Adam. De verkar så lyckliga. Ella flyttar i hemlighet in i deras stora klädkammare, tills en dag... Att läsa själv! En kombinerad längre saga tillsammans med lättlästa rader. På varje uppslag finns ett längre textstycke att läsa högt och ett kortare på två-tre rader med versaler för den som lär sig läsa själv. "Man blir berörd av Ellas öde, och boken visar att äkta kärlek övervinner allt. /.../Det är välgjort och lilla Ella är helt bedårande." Marja Beckman, Tidningen Kulturen "En fantastisk berättelse som jag rekommenderar varmt. /Karin Eggert, BiF (Biblioteket i Fokus) "En vacker och sorglig, men ändå hoppfylld berättelse som berör svåra ämnen utan att dramatisera. Bilderna är jättevackra och sagolika./.../Att använda sig av boken är ett bra sätt att beröra ämnen som hemlöshet, kärlek, fattigdom, utanförskap, homosexualitet och fördomar... det finns mycket att prata om." /Carola Lindström, Barnboksbloggen, Allt om Barn
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vem kan älska Ella?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Min 7-åring tyckte om boken. Varje sida har en längre...
    Jenny, 30 oktober 2013

    Min 7-åring tyckte om boken. Varje sida har en längre text som passar att man själv läser och en kortare text för barnet att läsa.

    Det är trevligt med en bok som tar upp saker som hemlöshet. Det är dock en ganska seriös och en aning ledsam bok, det verkade inte uppröra i vårt fall men värt att notera.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vem kan älska Ella?