Djävulen och Gud (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2007-02-01
Upplaga
3
Utmärkelser
Låg etta på kritikertopplistan maj 1992
Förlag
Hansson Bok
Originaltitel
Djävulen och Gud
Dimensioner
175 x 105 x 10 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc
ISBN
9789197669603
Djävulen och Gud (pocket)

Djävulen och Gud

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2007-02-01
101
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mare Kandre (1962-2005), var tjugotvå år då hon väckte uppseende med sin debutbok, barndomsskildringen I ett annat land, 1984. Med sitt täta och mättade språk har hon därefter stått fram som en av de mest särpräglade författarna i sin generation.
Efter böcker som Bebådelsen, Bübins unge och Atiide, Aliide, som på olika sätt skildrar övergången från barndom till vuxenhet, skrev Mare Kandre en svit romaner som tagit avstamp i myt och saga. Det har varit kraftfulla historier med ett vällustigt flödande språk, där svärtan alltmer kom att genomsyras av en drastisk humor. Hennes satiriska förmåga kulminerade i Quinnan och Dr Dreuf, där hon lät kvinnans smärtsamma och osynliggjorda historia välla fram i en hånfull uppgörelse med självgod manlighet och inpyrt Kvinnohat. Romanen Bestiariurn utspelar sig i 1800-talets England och är en mörk och mystisk historia med anstrykning av gotisk skäckroman. Novellsamlingen Hetta och vitt innehåller tretton berättelser som rör sig intill och över gränser. Med ofta överraskande vändningar och förlopp tar Mare Kandre läsaren med över gränserna. I Mare Kandres sista roman, Xavier (2002) får en man syn på en kvinna och blir besatt av henne, följer efter henne in i ett hyreshus för att leta efter henne. En helt övertygande roman.
Tomas Götselius, DN, kommer ihåg Mare Kandre som 80-talets kanske enda verkliga litterära underbarn.
Utförlig information om Mare Kandres författarskap finns på www.marekandre.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djävulen och Gud
 2. +
 3. Bestiarium

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bestiarium av Mare Kandre (häftad).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djävulen och Gud. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. När jag var 16 år tog jag en lott i ett bok lotteri...
  Göran Karlsson, 27 juni 2013

  När jag var 16 år tog jag en lott i ett bok lotteri och vann en pocket. Denna pocket var Mare Kandres "Djävulen och gud". Jag kände varken till författarinnan eller boken men det var sommar och jag hade tråkigtså jag satte mig i solstolen och började läsa boken. Trots den konstiga titeln så visade det sig vara en Fantasy bok där man vänder upp och ner på gott och ont. Djävulen är utstött och mobbad och bor i ett hål i marken medan gud är en bortskämd pojke som mobbar djävulen.

  Deras ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mare Kandre