Världssystemanalysen : en introduktion (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
2
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Oskar Söderlind
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789197671705

Världssystemanalysen : en introduktion

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2007-08-01
200
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Världssystemanalysen - en introduktion ger Immanuel Wallerstein en koncis och lättillgänglig presentation av det vittfamnande teoribygge som han lanserade för drygt trettio år sedan. Med tiden har världssystemanalysen blivit en allt vanligare metodologisk utgångspunkt inom de historiskt inriktade samhällsvetenskaperna, och även utanför universiteten växer intresset. Inte minst i globaliseringsdebatten är teorin ett ständigt återkommande diskussionsämne.

För första gången i en enda volym erbjuder nu Wallerstein en koncentrerad sammanfattning av världssystemanalysens grunder. Här ges en klar beskrivning av det moderna världssystemets kunskapsstrukturer, dess funktionssätt och dess stundande utmaningar. Wallerstein lyfter fram teorins centrala beståndsdelar: valet att överge nationalstaten som analysenhet till förmån för "världssystemet", det långsiktiga perspektivet på historiska förlopp samt viljan att överskrida de akademiska barriärerna mellan discipliner som historia, statsvetenskap, ekonomi och sociologi. Därefter tecknas en fascinerande bild av den moderna världens utveckling - från den kapitalistiska världsekonomins uppkomst på 1500-talet, via franska revolutionens omvälvningar fram till 1968 års kulturella världsrevolution. I ett avslutande kapitel behandlas det nuvarande världssystemets förestående slutkris och vilka gemensamma valmöjligheter vi har inför framtiden. Boken ger en fullödig inledning till det världssystemanalytiska arbetet författad av teorins ursprungliga arkitekt, och är avsedd såväl för den intresserade allmänheten som för universitetsstudenter och forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världssystemanalysen : en introduktion
 2. +
 3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världssystemanalysen : en introduktion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Radikalismens 1968 - vart tog det vägen.
  Claes Magnus Skoglund, 25 november 2015

  Sovjet funkade inte och Kina tar till allt mer kapitalism för att komma bort från
  fattigdom och hotet av folkligt uppror. Detta har gått Wallenstein helt förbi.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Immanuel Wallerstein