Multitudens grammatik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2011-02-22
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Michele Masucci
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
190 g
SAB
320.011,Oc:d
ISBN
9789197671897
Multitudens grammatik (häftad)

Multitudens grammatik

Häftad Svenska, 2011-02-22
192
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Multitudens grammatik är den italienske filosofen Paolo Virnos internationellt mest kända bok. Denna tunna skrift har använts av och påverkat alltifrån samhällsvetare och ekonomer till aktivister och konstnärer.

Multitudens grammatik handlar om vad som händer när hela livet underställs lönearbetets logik, när våra kroppar, språk och känslor har blivit produktiva. Vårt arbetssamhälle - arbetslinjens värld - grundar sig idag på det rörliga, flexibla och tillfälliga låglönearbetet. Detta arbetsliv utmärks av otrygga anställningar, höga kunskapskrav, krav på en säljande personlighet samt språkliga och sociala förmågor.
Den främsta tillgången idag består därför inte längre av råvaror, mark eller fastigheter utan av det levande arbetet - människor som delar kunskap, idéer och känslor. Varje aspekt av det mänskliga utgör råvaran för materiell produktion.

För att analysera sammansättningen av den samtida arbetskraften återvänder Virno till modernitetens gryning, då "folket" och "multituden" representerade två olika sätt att förstå de politiska kategorierna i den framväxande statscentrerade ordningen. Under hela den moderna eran var det "folket" som drog det längsta strået. Idag är det istället "multituden", kollektivet som bibehåller sin mångfald utan att smälta samman till en reducerande enhet, som erbjuder den bästa utgångspunkten för att förstå de rådande livsformerna och interaktionsmönstren i dagens postfordistiska värld.

Paolo Virno är filosof och undervisar vid Roms universitet. Under 1960- och 1970-talen var han politiskt aktiv som medlem av den politiska grupperingen Potere Operaio (Arbetarmakt), som senare kom att utvecklas i den bredare autonoma rörelsen. Han är författare till ett flertal böcker i politisk filosofi och språkfilosofi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Multitudens grammatik
  2. +
  3. Rättvisans mått : texter om omfördelning, erkännande och representation i en globaliserad värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättvisans mått : texter om omfördelning, erkän... av Nancy Fraser (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Paolo Virno