Martas seger : en berättelse om fotbollspassion och krigarhjärta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2008-08-01
Förlag
Holms Förlag
Medarbetare
Axelsson, Anni (form) / Hägglund, Ulf (foto) / Gunséus, Johan (foto) / Trägårdh, Patrick (foto) / Adsten, Per A (foto) / Lundkvist, Hans-Olov (foto) / Sandelin, Kenneth (foto) / Jakobsson, Torbjörn (foto) / Krainer, Patrick (foto) / Nihlén, Thomas (foto) / Lindqvist, Emma (foto) / Andersson, Anders
Dimensioner
217 x 154 x 13 mm
Vikt
440 g
SAB
Rbz Vieira da Silva, Marta
ISBN
9789197679107

Martas seger : en berättelse om fotbollspassion och krigarhjärta

Inbunden,  Svenska, 2008-08-01
265
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Världens bästa fotbollsspelare Marta Vieira da Silva är på många sätt ett unikum. Hon besitter en exceptionell mix av styrka, snabbhet, hårt skott och bländande teknik. Blott 22 år har Marta redan röstats fram som världens bästa fotbollsspelare två gånger.

Mest unikt är nog ändå att Marta tycks äga en krigares hjärta. Tack vare en vilja av stål och en oerhört stark passion för fotbollen kunde ingen hindra henne från att lyckas. Trots. Och mot alla odds. Idag är Marta är hyllad såväl i sin lilla hemstad Dois Riachos som i Brasilien och övriga världen.

Journalisten Emma Lindqvist kommer lagom till sommar-OS 2008 ut med en bok om världens bästa kvinnliga fotbollsspelare, Marta Vieira da Silva. - Det är ett unikt tillfälle för oss i Umeå att dokumentera Martas liv. För oss är hon på sätt och vis en vanlig tjej som vi möter på stan, men samtidigt är hon en stor förebild och inspirationskälla för tusentals tjejer runt om i världen.

Citat ur boken: Marta satt ofta med popcornskålen framför teven och såg sitt favoritlag Corinthinhas spela. Om laget förlorade grät hon, de starka känslorna är fortfarande tydliga. Hon kom inte ihåg att hon såg damer spela på tv förutom en gång och då sa hon till sin mamma: - En dag ska jag också vara så duktig, du kommer att se mig spela på tv.

Citat ur boken: - Jag förstod att det här var min möjlighet att komma iväg, att spela där damfotbollen betydde någonting, berättar Marta. Hjärtat värkte och ögonen sved. Hon skulle ta ett långt kliv från sin älskade mamma. Marta satt i bussen och tittade ut på Tereza som grät hejdlöst. Bara tanken på det här ögonblicket fyller Martas ögon med tårar, även åtta år och en hel famn med erfarenheter senare. - Jag minns det som om det var igår, det var det svåraste jag gjort i hela mitt liv, säger Marta och skrattar till samtidigt som ögonen fylls av tårar som till slut rinner över.

Citat ur boken: Gunnar Skoog har jobbat som fystränare för Umeå IK:s damer sedan 1997.....berättar också att Marta har otroliga konditionsvärden. - Marta är kanske den snabbaste damfotbollsspelaren i världen, hon är klart snabbast i Umeå IK och då har vi många väldigt snabba spelare. Ifjol var resultatet på hennes beep-test (konditions- och snabbhetstest) överlägset alla svenska landslagsspelare, säger han.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Martas seger : en berättelse om fotbollspassion och krigarhjärta
  2. +
  3. Att leva på ändå : om sorgen efter mitt älskade barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leva på ändå : om sorgen efter mitt älskade... av Ann Hagéus (häftad).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Lindqvist