Så minns vi Jolo : 39 texter om Jan Olof Olsson (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Jolosällskapets skriftserie (del 8)
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2014-03-01
Upplaga
1
Förlag
Jolosällskapet
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
332 g
SAB
Gcz Olsson, Jan Olof
ISBN
9789197693417
Så minns vi Jolo : 39 texter om Jan Olof Olsson (kartonnage)

Så minns vi Jolo : 39 texter om Jan Olof Olsson

Kartonnage Svenska, 2014-03-01
158
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Äventyr i Gibraltar och Kraków. Möten med Ingrid Bergman i Paris och Igor Stravinskij i SJ:s restaurangvagn. Utmattande samvaro med Fritiof Nilsson Piraten som bjöd på helstekt kalvhuvud.

Jolo - journalisten Jan Olof Olsson - skrev oupphörligt om samtiden och historien. Efter 7 000 DN-artiklar och ett femtiotal böcker tystnade hans skrivmaskin oväntat våren 1974; han blev bara 54 år.

Men fyrtio år efteråt lever minnet av Jolo ännu starkt bland hans läsare, kolleger, vänner och andra som korsade hans bana.

Så minns vi Jolo rymmer 39 vittnesmål om Jan Olof Olsson - som pappa, granne, sällskapsbroder, kåsör, reporter, historiker, reseskildrare och författare av politiska pjäser. De allra flesta bidragen är nyskrivna. Fotografer och tecknare har också generöst bidragit med bilder.

Vibeke Olsson berättar hur det var att växa upp i radhuset på Lidingö med en far som ofta jobbade hemma: läste, skrev, rökte pipa, städade - och högg ved i vredesmod.

Bengt Lagerkvist skriver om samarbetet kring tv-serien Någonstans i Sverige, Maria-Pia Boëthius vittnar om hur "Farbror Jolo" hjälpte henne in i modejournalistiken, och Tommy Körberg förklarar varför Jolo aldrig fick tillbaka sina irländska LP-skivor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så minns vi Jolo : 39 texter om Jan Olof Olsson
  2. +
  3. Kvällarna i Helsingfors: Texter om och av Jan Olof Olsson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvällarna i Helsingfors: Texter om och av Jan O... av Jan Olof Olsson, Johan Erséus, Vibeke Olsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Så minns vi Jolo : 39 texter om Jan Olof ...