Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2015-05-08
Upplaga
1
Förlag
Sandlin Information & Konsultation
Dimensioner
215 x 140 x 6 mm
Vikt
141 g
ISBN
9789197698856
Så som människor tänker (häftad)

Så som människor tänker

(10 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2015-05-08
158
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Efter över 100 år finns äntligen en av de mest hyllade böckerna inom genren Personlig utveckling, klassikern "As a Man Thinketh", översatt till svenska. Dessutom med nyskrivna nutidskapitel och massor av inspirationstexter. Upptäck hur lika våra tankar är nu som för 100 år sedan.

Så här säger fyra svenska ledarskapsprofiler om "Så som människor tänker":

"Det finns bra och dåliga böcker. Och så finns det böcker som berör och påverkar. Böcker som slår an en sträng i kroppen så att resonans uppstår. Du håller just nu en sådan bok i handen. En bok sprängfylld av levnadsvisdom som tål att läsas om och om igen. Det blir ofta så med ting av god kvalité - de tål att njutas av många gånger. Jag återkommer själv till klassiker med några års mellanrum och upplever nya saker vid varje läsning. Det är kvalité. Om du bara ska läsa en bok i år - läs denna! Trevlig läsning"
- Rune Rennemark, ledningsgruppscoach och retoriker

Den här boken sammanfattar en mängd samlade klokskaper som filosoferna grunnat över i alla tider. Epictetus sade: "Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det". Shakespeare sade: "There is nothing either good or bad but thinking makes it so". Det verkar som de stora tänkarna har tänkt till. Vi vanliga tänker inte på hur och vad vi tänker.
- Nisse Simonson, författare och föreläsare

En bok lika aktuell nu som för 100 år sedan. En påminnelse om hur våra tankar påverkar det yttre. Mitt favoritcitat från boken är "Du kan inte resa invändigt och stå still utvändigt". Det här är en bok jag kommer att återkomma till många gånger.
- Nanne Bergstrand, legendarisk fotbollstränare

Mycket läsvärt om ursprung till moderna tankar.
- Magnus Kull, ledarskapskonsult

Boken är i grund och botten en översättning av James Allens mästerverk "As a Man Thinketh" från 1902. Bakom varje av de sju originalkapitlen har Mikael Sandlin, som översatt och bearbetat boken, skrivit ett Nutidskapitel som visar var vi människor lärt oss om Allens ämnen under de 100 år som gått sedan originalet skrevs. Dessutom är boken fylld med valda utdrag från Allens övriga 19 böcker samt att varje Nutidskapitel innehåller minst en inspirationstext. Totalt finns det 14 sådana i boken.

De sju originalkapitlen är:
Tankar och karaktär
Effekten av tankar på omständigheter
Tankens effekt på kroppen och hälsan
Tankar och syften
Tankens påverkan på prestationer
Visioner och ideal
Stillhet

Dessutom finns ett extra Nutidskapitel döpt till "Sista tankar om hur människor tänker".

Bland de 14 inspirationstexterna finns t.ex. Kristian Gidlunds text "Till mitt barn i drömmarna", Max Ehrmanns "Desiderate" samt två historier från Magnus Kulls och Klas Hallbergs "Varför växer gräset?".

Boken innehåller också en sammanställning samt en beskrivning av samtliga övriga böcker skrivna av James Allen och en kort text som visar vad eftervärlden vet om denne mystiske författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så som människor tänker
 2. +
 3. Om livets korthet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om livets korthet av Seneca (häftad).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Så som människor tänker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket inflytelserik!
  Patrick karlsson, 29 augusti 2018

  En bok som kommer ta dig bortom dina egna begränsningar. Denna bok kommer få dig att inse att du attraherar inte var du vill ha utan du attraherar var du är. Och när du vet om detta så kan du också göra en förbättring i dig själv...

 2. Vilken härlig, livsbejakande och inspirerande bok!
  Ulrika Palren, 16 augusti 2016

  Precis så kände jag när jag läst färdigt "så som människor tänker". Det är en bok som är lätt att läsa, men svårt att lägga ifrån sig. Den över 100 år gamla texten är lika relevant idag och att författaren väljer att komplettera den med nutidsberättelser gör den helt briljant. Det är en bok som får dig att stanna upp och tänka till, samtidigt som den är rolig, underhållande och igenkännande. Har du inte läst den ännu? Beställ den så fort du bara kan!

 3. Inspirerande och tankeväckande bok
  Nida , 3 april 2016

  Just som man börja läsa blir mer och mer tagen av varje citat och de korta "berättelserna" i boken. Ju mer jag läste kändes det som att tankarna väcktes mer och mer. Ofta kändes det som att " men gud så är det ju, så tänker man ju". Boken går verkligen bakom alla de medvetna och omedvetna tankar. Micke jättebra jobbat med boken, du kan verkligen nå fram till människor. I vissa skeden känns boken livs förändrande och i vissa som inspiration till ett bättre liv, en mer positiv blick framåt. Gry... Läs hela recensionen

 4. Träffande och igenkännande...
  Sodan, 2 juni 2015

  ...är vad man känner när man läser denna bok. Många "just det, precis så har jag alltid tänkt" blir det, så det är roligt och underhållande att läsa denna bok. Tänk att vi inte har ändrat hur vi tänker på 100 år! :)

 5. Skickligt!

  När jag fick denna bok öppnade jag den och bläddrade lite och läste några meningar här och där ur boken. Fattade genast tycke för boken och visste att skulle jag börja läsa kunde jag inte sluta. Så lade boken åt sidan för att plocka fram den ett dygn senare. Några timmar senare hade jag läst ut den och den uppfyllde verkligen mina förväntningar. Mikael har lyckats fånga läsarens intresse skickligt i denna bok med sina egna historier och ord. Jag hade inte läst James Allens bok tidigare men n... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Så som människor tänker