Dra dit pepparn växer! : så förbereder du din långsegling (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
1
Förlag
Barbalander
Dimensioner
248 x 205 x 14 mm
Vikt
793 g
SAB
Prcda
ISBN
9789197698900

Dra dit pepparn växer! : så förbereder du din långsegling

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-02-25
198
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allt är möjligt - bara du har en dröm!
Allt fler av oss drömmer om att lämna vardagslivet bakom oss och segla bort mot solnedgången. Just nu ar ett par hundra svenska båtar och besättningar ute och långseglar på världshaven. En del för en extralång semester, andra för ett sabbatsår och ett mindre antal för en segling utan något bestämt slut. Många kombinerar segling med perioder att jobba ihop en ny reskassa och gör en bit-för-bitsegling.

Boken tar upp de mer praktiska aspekterna hur du förbereder dig och din besättning men också din båt för en tur till Medelhavet, kanske genom kanalerna eller ett varv fram och tillbaka till Västindien. Eller kanske till och med jorden runt. Elva praktiska kapitel om hur du förbereder din långsegling, täckande allt från att välja rätt båt för seglingsområdet till vilken nödutrustning du bör ha ombord. Hela tiden med en blick för att en långsegling ska vara möjlig även med en mindre budget.

Vad är en långsegling?
En långsegling sitter inte i hur långt bort du seglar, utan i din upplevelse! Det kan lika gärna vara en tur till Gotska Sandön som jorden runt. Tycker du att det är en långsegling, så är det en! Har du tidigare bara seglat i skärgården, är en tur till Skagen eller Gotland att segla långt. Massor av fantastiska seglingsvatten finns i närheten; Åbolands skärgård, Baltikum, Sörlandet i Norge eller kanske Skottland.

Denna bok ska dock i första hand behandla längre seglingar som tar lite längre tid än en normal femveckorssemester. Det vill säga en segling där båten måste förberedas och utrustas och en hel del planering måste göras innan förtöjningarna läggs loss vid hemmabryggan.

Första stegen
Det viktiga och normalt det svåraste, är att ta det första steget. Många drömmer, en hel del planerar, men det är till slut ganska få som tar steget och verkligen kommer iväg. För de allra flesta av oss skulle en mindre övningstur vara lösningen - använd båten du redan har eller hyr en någonstans där det är varmt. Prata med andra besättningar som redan långseglat för att ta reda på som det är något som kan passa dig. Skapa ett mål, börja spara pengar, samla ihop pengar, samla ihop lite erfarenhet och dra iväg.

Allt är möjligt bara du har en dröm!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dra dit pepparn växer! : så förbereder du din långsegling
 2. +
 3. Handbok för pensionärer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för pensionärer av Gunnar Jägberg (inbunden).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dra dit pepparn växer! : så förbereder du din långsegling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den lockar till långsegling
  Pia, 20 juli 2015

  Aldrig trodde jag väl att jag skulle läsa en bok om segling. Men den här boken var en av de absolut vackraste böcker jag sett, så jag kunde inte låta bli. Och jag blev mycket imponerad. Den har hårda pärmar, mycket vackra och spännande bilder och en enormt smakfull och tilltalande layout som lockar till läsning.
  Micke Westin är en långseglare och har varit det i många år. Han verkar ha varit till de flesta platser i världen med sina båtar. Ett kapitel heter Världens 10 bästa seglingsvat... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Micke Westin

 • Skepparens handbok - Grunderna du behöver innan du sticker ut på sjön

  Micke Westin, Pär Olofsson, Nina Olofsson

  "SKEPPARENS HANDBOK - grunderna du behöver innan du sticker ut på sjön" är riktad till de många nya båtägare som tagit upp aktivt båtliv, men som kanske inte alltid har en navigationskurs eller andra nödvändiga teoretiska kunskaper i gru...