Vitt begär : en personlig berättelse om sockerberoende (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2011-10-19
Upplaga
1
Förlag
Pickabook förlag
Medarbetare
Lind, Bertil (form)
Dimensioner
216 x 144 x 14 mm
Vikt
409 g
SAB
613.28,Vcbb,Lz Sahlin, Gunilla
ISBN
9789197705356
Vitt begär : en personlig berättelse om sockerberoende (kartonnage)

Vitt begär : en personlig berättelse om sockerberoende

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2011-10-19
113
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Det är ingen dans på rosor utan hårt dagligt arbete och Gunilla gör det med hängivenhet. Hon visar på ett stort mod och en naken ärlighet genom att dela med sig av hur de svarta stunderna före insikten var, hur det kom sig att hon sökte hjälp och hur fantastiskt livet blir när vi slipper matfängelset."
Säger Bitten Jonsson, SSK, addictionsspecialist.

Allt fler läkare och forskare anser att man kan bli beroende av socker på samma sätt som andra droger. Medan sockerberoendets officiella status diskuteras i forskarvärlden finns det människor som dagligen kämpar med ett mycket hälsofarligt och handikappande beroende. De allra flesta utan fungerande verktyg eller ens vetskap om vad de lider av. Gunilla Sahlin är den första som har skrivit en personlig berättelse om hur det är att leva med sockerberoende.

Gunilla har varit sockerberoende sedan barndomen. Boken beskriver hur hon i tjugoårsåldern tappade kontrollen totalt, vikten rusade och sjukdomen tog över hennes liv. Gunilla berättar hur hon avgiftade sig, lade om kosten, gick ner tjugo kilo och gjorde "alla rätt". Men hon var ändå inte lycklig eller välmående. Boken beskriver Gunillas väg till frihet och tillfrisknande. Hur hon lärde sig att leva med sjukdomen, och att det är möjligt för andra också.

- Det är min berättelse om hur det är att leva med sockerberoende. Den innehåller djupt mörker men visar också att det finns en väg ut. Det är den bok jag själv verkligen hade behövt när jag först började kämpa mot mitt beroende, säger Gunilla.

GUNILLA SAHLIN är framgångsrik företagare i upplevelseindustrin och driver bloggen vittbegar.se. Här är hennes personliga berättelse som ger inspiration och verktyg till ett liv i frihet. Boken avslutas med ett självhjälpsavsnitt som ger konkreta fungerande tips till nya vanor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vitt begär : en personlig berättelse om sockerberoende
 2. +
 3. Brev till mannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brev till mannen av Bianca Kronlöf (häftad).

Köp båda 2 för 262 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vitt begär : en personlig berättelse om sockerberoende. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. bra kunskap
  Eve, 5 februari 2015

  hej
  jag tycker att boken var bra för mig. Jag trodde att jag hade ett stort begär och att jag är beroende. Men nu fick jag förstå att jag inte har det absoluta begäret efter socker. Så beroende efter sött är jag inte som Gunilla Sahlin var. Men förståss äter jag för mycket sött periodvis.
  Mycket bra informativ bok.
  Tack.
  Vänligen
  Eva Edin

Visa alla 1 recensioner