Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Betydelsefullas förlag
Originaltitel
Livet är ett mirakel - så stoppar vi mobbning
Dimensioner
176 x 109 x 22 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789197706926
Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning (pocket)

Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning

Pocket Svenska, 2007-09-01
273
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I "Livet är ett mirakel - så stoppar vi mobbning" talar 860 barn och ungdomar, tillsammans med författarinnan Lisbeth Pipping, om vad mobbning är, hur det känns att vara mobbad och ger goda råd om hur vi stoppar mobbning.

"Livet är ett mirakel - så stoppar vi mobbning" förmedlar hopp och framtidstro. Den berättar att det går att stoppa mobbning. För att lyckas måste vi våga och vilja prata öppet om mobbning och vad den gör med alla inblandade. Alla kan bli mobbade, det är inte så att det är "fel" på den som blir utsatt. Mobbning uppstår för att vi saknar modet att agera. Mobbningen lever kvar år efter år för att vuxna inte vill, orkar, vågar eller har förmågan att stoppa mobbningen. Men det går att stoppa mobbning - bara vi vill. Vi måste se att risken för mobbning alltid finns där mitt ibland oss. Mobbning påverkar en människa långt fram i livet, men jag vet att inget barn är förlorat även om det kan se mörkt ut. Våga vara en medmänniska, en räddande ängel, för det kan vara det som är skillnaden mellan djupa och handikappande sår av mobbning eller ärr som går att leva med.

I boken presenteras enkätresultat från 860 barn och ungdomar, deras röster kommer till tals genom citat och berättelser om hur det är att vara mobbad eller att mobba någon. Vuxna berättar om hur det var att bli mobbad under skoltiden och hur det påverkar dem i dag. Dessutom medverkar lärare och företrädare för Friends, Bris, Rädda Barnen, Barnombudsmannen, Barn och elevombudsmannen, polis, socialtjänst och psykologer med texter om vad mobbning är och hur vi stoppar det.

Livet är ett mirakel. Alla barn och ungdomar måste få del av detta mirakel, ingen får bli lämnad utanför. En människa kan inte göra allt, men tillsammans kan vi utföra mirakel. Tillsammans kan vi förändra livet för tusentals barn och ungdomar. Nu ska vi utrota mobbningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet är ett mirakel : så stoppar vi mobbning
  2. +
  3. Kärlek och stålull : om att växa upp med en utvecklingsstörd mamma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek och stålull : om att växa upp med en utv... av Lisbeth Pipping (häftad).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lisbeth Pipping