Betydelsefulla möten i idrotten : berättelser om glädje, svett och tårar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2009-03-22
Förlag
Betydelsefullas förlag
Dimensioner
185 x 153 x 16 mm
Vikt
320 g
SAB
Rb
ISBN
9789197706940
Betydelsefulla möten i idrotten : berättelser om glädje, svett och tårar (inbunden)

Betydelsefulla möten i idrotten : berättelser om glädje, svett och tårar

Inbunden Svenska, 2009-03-22
281
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad sa tränaren när skidlegenden Gunde Svan tog en genväg i träningsspåret? Vem fick simstjärnan Stefan Nystrand att sluta leva på skräpmat? Hur övertygade Wolfgang Pichler skidesset Magdalena Forsberg om att hon skulle träna precis som han ville?

Det sägs att den svenska idrottsrörelsen är full av eldsjälar. Det är säkert en alldeles sann iakttagelse, men det är också sant att inte alla behöver vara eldsjälar för att idrotten skall vara meningsfull. Det räcker gott och väl med att vara betydelsefull. Det är någonting alla kan vara, såväl tränaren, kompisen, familjen eller någon annan som bara råkar befinna sig på plats och säga rätt sak i rätt ögonblick.

Varje dag, varje timme, varje sekund gör någon någonting betydelsefullt i idrotts-Sverige. Några väl valda ord, en gest, ett ögonkast - allting kan få avgörande betydelse för någon annan i idrottandet och i livet i stort.

En baskettränare säger "bra" till en pojke med dåligt självförtroende och pojke växer upp till en hel människa som älskar idrott. En ung tjej som spelar ringette är van vid dåliga träningsisar och kalla duschar, men blir överlycklig när en kanadensisk kvinna frågar henne: "How does it feel to be a star?". Ett helt ungdomslag kramar om sin tränare på en avslutningsbankett och han känner att han har fått sin belöning för alla år han tagit hand om dem. Kända som okända, alla delar de samma upplevelse, någon har sett dem och gett dem något som de bär med sig hela livet. En gåva större än något annat.

De betydelsefulla mötena i idrotten är oräkneliga. I den här boken hittar du drygt 70 av dem, inklusive fem spegelintervjuer där också tränarna som det berättas om får chansen att kommentera det som deras gamla adepter och föräldrar minns. Betydelsefulla möten är en bok fylld med glädje, svett och tårar och där alla, på ett eller annat sätt, är vinnare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Betydelsefulla möten i idrotten : berättelser om glädje, svett och tårar
  2. +
  3. Bragdguldets hemligheter : 90 års idrottshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bragdguldets hemligheter : 90 års idrottshistoria av Sune Sylvén (inbunden).

Köp båda 2 för 583 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna