Den mirakulöse mandarinen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2008-09-14
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Ulla Lundström
Dimensioner
192 x 128 x 20 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789197707435

Den mirakulöse mandarinen

Häftad,  Svenska, 2008-09-14
169
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På Gèneves gator driver en enögd turkisk kvinna omkring. Hon är ingen flanör utan en gestalt som söker sig mot skuggorna och mörkret. Hon iakttar staden och människorna; hon minns sin uppväxt och Istanbul, och det inte utan fruktan; hon minns kärlek och passion, och hon längtar efter allt det om igen. Tiden rinner ifrån henne utan att lämna något efter sig.
På en bro i Gèneve erinrar sig en turkisk man också Istanbul, en kärlek som inte räckte till och sveket att överge sin döende hustru. Mellan två städer, då och nu, får vi följa kärlekens avtagande.
Den mirakulöse mandarinen är två historier om exil, längtan, vilja, underkastelse, Istanbul och Gèneve. Två historier som väver sig in i varandra till en suggestiv, drabbande roman.

Asli Erdogan är född 1967 och bosatt i Istanbul. Erdogan har kommit att bli såväl ett av den unga samtida turkiska litteraturen främsta som mest kontroversiella namn. Efter att ha utbildat sig till och arbetat som partikelfysiker romandebuterade hon 1994; fyra år senare fick hon sitt stora genombrott med romanen Kirmizi Pelerinli Kent (Staden i den röda manteln). Erdogan har skrivit noveller, romaner samt essäer, krönikor och artiklar för dagstidningen Radikal och hon har även gjort sig känd som förkämpe för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Kritiker både i Turkiet och utomlands har hyllat Erdogans verk, hennes böcker har översatts till ett dussintal språk och hon har mottagit en rad priser, däribland Deutsche Welle Radios litteraturpris.

Boken innehåller också ett efterord av Ulf Peter Hallberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den mirakulöse mandarinen
  2. +
  3. Staden i den röda kappan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Staden i den röda kappan av Asli Erdogan (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Asli Erdogan