Det gyllene huvudet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
70
Utgivningsdatum
2008-10-01
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Sophie Sköld
Originaltitel
Zlatá hlava
Illustratör/Fotograf
Robert Portel
Dimensioner
192 x 126 x 8 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789197707442
Det gyllene huvudet (häftad)

Det gyllene huvudet

Häftad Svenska, 2008-10-01
99
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I mongoliska Gandan vandrar tjecken Ilja runt och iakttar lamorna, nomaderna, herdarna, tjuvarna som var och en har sin plats bland jurtorna kring templet med den Gyllene Buddhan. En av männen på området för Ilja till en blind berättare som mot vodka förtäljer sin livshistoria; en berättelse som också är historien om Mongoliet, den Gyllene buddhan, kommunisternas hänsynslösa maktövertagande av gräsets land, ett handslag från Stalin och hur berättaren finner det som bortrövats i tron att det skulle var till hjälp och inte förnedring.

På sitt karaktäristiskt slängigt slangiga sätt tecknar en Jáchym Topol en makalös historia över det land dit han som journalist kom efter att hans eget Tjeckoslovakien befriat sig från totalitarismen, en totalitarismen styrd från samma plats som den i Ulaanbataar.

Istället för efterord innehåller också boken ett samtal mellan Jáchym Topol och hans generationskollega Petr Placák där ett intressant porträtt, som är såväl privat som satiriskt, av Tjeckiens främste samtidsförfattare framträder.

Rámus följer nu upp introduktionen En utflykt till järnvägsstationen (2002) med Det gyllene huvudet där Topol på sitt säregna berättarsätt återvänder till sin personliga relation av Mongoliet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det gyllene huvudet
 2. +
 3. En utflykt till järnvägsstationen - samt dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt En utflykt till järnvägsstationen - samt dikter av Jáchym Topol (häftad).

Köp båda 2 för 174 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jáchym Topol

 • En utflykt till järnvägsstationen - samt dikter

  Jáchym Topol

  Topol, Jáchym. Utflykt till järnvägsstationen : samt dikter. En lika kaotisk som språkligt intensiv berättelse om ett samhälle i förändring från totalitär stat till liberalistisk djungel. Här skildras de utstötta i det nya samhällets utkanter. I '...

 • Ein empfindsamer Mensch

  Jáchym Topol

  Eine tschechische Künstlerfamilie, eine Art Living Theatre, gastiert beim Shakespeare Festival in Großbritannien und wird von Brexit-Anhängern aus dem Land gejagt (LEAVE MEANS LEAVE! NO CZECH VERMIN!). Im Campingwagen reisen sie quer durch Europa,...