Gud finns nog inte (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2008-09-23
Förlag
Fri Tanke Förlag
Illustratör/Fotograf
Vanja Schelin
Dimensioner
185 x 130 x 10 mm
Vikt
227 g
SAB
uC:d
ISBN
9789197709484
Gud finns nog inte (inbunden)

Gud finns nog inte

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-09-23
179
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Livsåskådningsfrågor är inte förbehållna vuxna. Tvärtom är det något som brukar diskuteras som hetast under tonåren. Länge har det dock saknats en bok som enkelt sammanfattar en ickereligiös hållning för barn och ungdomar.

Detta vill Patrik Lindenfors råda bot på med sin bok Gud finns nog inte. Att tvivla innebär att tänka själv. Patrik Lindenfors förmedlar en syn på världen utan myter och övernaturligheter. Gud finns nog inte är resonerande och levererar inga färdiga svar. Den passar således alla som någon gång har ställt sig frågan Finns Gud?

Boken är en lättillgänglig introduktion till en ickereligiös livsåskådning, där varje enskilt argument för och emot ägnas sin egen sida. Böcker om religion och icketro har de senaste åren sålt i stora upplagor i USA.

Debatten om livsåskådningsfrågorna har pågått en tid där och vi ser hur den nu även börjar påverka samhällsfrågorna i Europa och Sverige.

Livsåskådningsfrågor är för viktiga för att överlåtas åt vuxna!

Patrik Lindenfors är trebarnsfar och forskare i evolutionsbiologi vid Stockholms universitet. Förutom sin forskning har han ett starkt intresse för olika kulturer och religioner. Han har därför rest mycket och under perioder varit bosatt i Tanzania, USA, Indien och nu senast Kenya. Nyligen har han engagerat sig i debatten om religionens roll i samhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gud finns nog inte
 2. +
 3. Allra bästa kompisar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allra bästa kompisar av Cornelia Funke (inbunden).

Köp båda 2 för 249 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gud finns nog inte. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra barnbok som ifrågasätter religiös...
  Jesper , 31 maj 2013

  Mycket bra barnbok som ifrågasätter religiös propaganda och vidskepelse.
  En motvikt till den barnindoktrinering av gudar och religioner som hela tiden pågår och döljs bakom "traditioner" m.m. Men ifrågasätts religion i t.ex skolan där ofta rader av barnbiblar och religiös propaganda finns i biblioteken.
  Och den allmänna opinionen har svårt att ifrågasätta religiösa sagor och vidskepelse p.g.a religionsfriheten. Religion är så otroligt lättkränkt eftersom dess utövare tror sig veta san... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Patrik Lindenfors