Franz Liszt - människan och symfoniske diktaren (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2013-08-01
Upplaga
1
Förlag
Mita Bokförlag
Dimensioner
231 x 157 x 30 mm
Vikt
681 g
SAB
780.92,Ijz Liszt, Franz
ISBN
9789197715041
Franz Liszt - människan och symfoniske diktaren (kartonnage)

Franz Liszt - människan och symfoniske diktaren

Kartonnage Svenska, 2013-08-01
252
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Legenden Franz Liszt var en pionjär för den rörelse inom musiken som kom att kallas romantiken. Född i Ungern 1811 under inflytande av den stora kometen blev han en klart lysande stjärna på pianisternas himmel. Hans enorma begåvning för instrumentet förde honom ut på vidstäckta turnéer under en kort, intensiv period i hans ungdom. Liszt slog sig därefter ned i Goethe- och Schillerstaden Weimar, där han bildade den nytyska skolan tillsamman med konstnärer av alla discipliner. Det var också här han lanserade vännen Richard Wagners operor. Hans relation till Wagner har fått ett fylligt kapitel i boken. Kapitlet bygger på brevväxlingen mellan de båda konstnärerna.
Under tiden i Weimar komponerade han sina symfoniska dikter som skulle bli hans nyskapande bidrag till musikhistorien. Där levde han tillsammans med furstinnan Carolyne von Sayn-Wittgenstein, som hade en viktig roll i hans liv och konst.
Liszt var en kämpande ande, han mötte mycket motstånd, men fick också motta många bevis på människors kärlek och uppskattning.
Mirjam Tapper har följt hans spår i Rom, Paris, Weimar och Budapest och Martin Tegen har analyserat Liszts rolv symfoniska dikter och översatt de poem som ligger till grund för dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Franz Liszt - människan och symfoniske diktaren
  2. +
  3. Scener ur hjärtat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scener ur hjärtat av Malena Ernman, Beata Ernman, Greta Thunberg, Svante Thunberg (pocket).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Franz Liszt - människan och symfoniske di...