Grön politik för det goda livet : från agrardemokrati till ekohumanism och grön liberalism - Bondeförbundet/Centerpartiet genom ett sekel - och inför framtiden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2015-11-05
Upplaga
1
Förlag
Fristil
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
349 g
SAB
Occ
ISBN
9789197717021
Grön politik för det goda livet : från agrardemokrati till ekohumanism och grön liberalism - Bondeförbundet/Centerpartiet genom ett sekel - och inför framtiden (häftad)

Grön politik för det goda livet : från agrardemokrati till ekohumanism och grön liberalism - Bondeförbundet/Centerpartiet genom ett sekel - och inför framtiden

Häftad Svenska, 2015-11-05
169
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En unik politisk rörelse

Var sig beteckningen är agrardemokrati, ekohumanism eller grön liberalism kombinerar Centerpartiets idé- och värdegrund frihet, trygghet, miljöansvar och decentralisering på ett unikt sätt. Ska partiet även framöver framgångsrikt kunna möta framtidens utmaningar är det viktigt att hämta inspiration från rörelsens gröna rötter.

Syftet med denna bok är att beskriva Bondeförbundets/Centerpartiets historia under de mer än hundra år som gått sedan partiet grundades. Utifrån en självständig mittenposition har partiet många gånger kunnat påverka den politiska utvecklingen i Sverige. Det bör vara en utgångspunkt för arbetet även framöver.

I övriga Norden, liksom i öst- och centraleuropa, finns gröna centerpartier av samma slag som det svenska partiet. Boken ger en överblick över de partier som - om de samverkar - kan komma att spela en viktig roll i europeisk politik även framöver.

Håkan Larsson (född 1950) är aktiv inom centerrörelsen sedan 1960-talet. Han är journalist och har bland annat varit förbundssekreterare i Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF), politisk chefredaktör vid Östersunds-Posten och riksdagsledamot.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grön politik för det goda livet : från agrardemokrati till ekohumanism och grön liberalism - Bondeförbundet/Centerpartiet genom ett sekel - och inför framtiden
  2. +
  3. 100 år av handlingskraft : Jubileumsboken 1910-2010

De som köpt den här boken har ofta också köpt 100 år av handlingskraft : Jubileumsboken 1910-... av Håkan Larsson, Thomas Korsfeldt, Emelie Löthgren (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grön politik för det goda livet : från ag...