Rundvandringar mitt Skåne (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rundvandringar (del 11)
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2018-03-22
Upplaga
1
Förlag
rundvandringar
Originaltitel
rundvandringar mitt Skåne
Dimensioner
230 x 133 x 9 mm
Vikt
291 g
SAB
Rbo,Ncba.08
ISBN
9789197719797
Rundvandringar mitt Skåne (inbunden)

Rundvandringar mitt Skåne

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-22
219
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vandringsguiden kan ses som ett komplement till BOK10, "rundvandringar mera Skånes kust". Det speciella konceptet med rundvandringar underlättar tillgängligheten då vandraren kommer tillbaka till utgångspunkten efter varje äventyr. Turförslagen är inte markerade i terrängen vilket tillför ytterligare en dimension till vandringsäventyret.
Författarens beskrivning av bakgrunden till vandringsguiderna: Första boken i serien, "rundvandringar Romeleåsen" sammanställdes 2004. Den boken innehöll mina favoritrundor hemmavid. Åren innan hade min familj tillbringat utomlands. Då jag kom hem såg jag Skånes vackra och varierande trakter i ett nytt sken. Av en tillfällighet fick jag för mig att teckna ner mina rundvandringar hemmavid för att kunna dela med mig åt andra, inte minst mina barn, som vi inte fick med oss tillbaka. Vandringsguiden fick ett oväntat gott bemötande och har sedan dess tryckts i tre upplagor.
Lite kuriosa kring framställningen av böckerna: Genom åren har det blivit 11 titlar i serien "rundvandringar" utgivna genom eget förlag. Böckerna har sålts i mer än 50. 000 exemplar. I samtliga böcker finns drygt 350 rundor dokumenterade. Rundorna är i snitt 11km. Det motsvarar ungefär 4000 km stigar. Varje vandring har genomförts minst 10 ggr innan tryckning. Det innebär en fotvandring på totalt 40 000 km, vilket täcker ett varv runt jordklotet. Att ständigt hålla 350 olika strövtåg uppdaterade har tyvärr visat sig vara ohållbart i längden, hur vandringsglad man än må vara. Därför har jag valt att satsa på enbart två titlar i fortsättningen, "rundvandringar mitt Skåne" & "rundvandringar mera Skånes kust". Dessa två böcker kompletterar varandra perfekt och innehåller tillsammans 64 turförslag.
God Tur och Mycket Nöje; man får aldrig roligare än när man rör sig hälsar Karin Hoffmann
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rundvandringar mitt Skåne
 2. +
 3. Nationalparker i södra Sverige : vandringsturer och utflykter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationalparker i södra Sverige : vandringsturer... av Staffan Söderlund, Marie Sjöström (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rundvandringar mitt Skåne. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fina vandringar
  Jeanette Gustafsson, 18 januari 2021

  Spännande att vandra på platser som inte bara är en led. Bra anvisningar och bra att det är en rundvandring så man kommer tillbaka där man började. Rekommenderar boken varmt.

 2. Användbar!
  Susanne, 9 september 2020

  Mycket trevliga förslag på rundvandringar man kan göra. Praktiska tips på pausställen, information om vadställen, antal stättor, osv. Jag har upptäckt helt nya smultronställen i vårt sydligaste landskap.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karin Hoffmann