Byggstenar till en bättre värld : dygder och livskunskap i teori och praktik
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2014-09-12
Upplaga
2
Förlag
Värdegrundsförlaget
Illustratör/Fotograf
Eva Gillros
Dimensioner
295 x 230 x 15 mm
Vikt
519 g
SAB
Dg
ISBN
9789197721912
Byggstenar till en bättre värld : dygder och livskunskap i teori och praktik

Byggstenar till en bättre värld : dygder och livskunskap i teori och praktik

Spiral Svenska, 2014-09-12
249
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Byggstenar till en bättre värld - dygder och livskunskap i teori och praktik av Maria Melin-Blomqvist är en värdegrundsbok, främst avsedd för skolor och fritidshem men även för intresserade föräldrar och andra som arbetar med barn och deras karaktärsutveckling. Boken fokuserar på framväxten av goda inre egenskaper, bl.a. ansvar, aktsamhet, generositet, medkänsla, mod, respekt, rättvisa, tacksamhet, tolerans och vänlighet.
Elevmaterialet består av femton avsnitt där de goda egenskaperna tränas och förstås genom beskrivningar, övningar, rollspel och reflektionsfrågor. Även en del visdomsord av författare och filosofer samt ur världsreligionerna etiska läror belyser dygdernas betydelse. Nitton berättelser med frågor ingår. Dessa utgörs av sagor från olika länder och tider, berättelser om vardagshändelser samt även en del faktabaserade om inspirerande förebilder, t.ex. de unga hjältarna Omar Castillo och Iqbal Masih. Denna del kan vara lämplig även för föräldrar som tycker om att läsa för sina barn och samtala om värderingar och personliga strävanden.
Utöver elevmaterialet, som utgör större delen av boken, finns en inledande del med tankar och tips kring varje avsnitt, riktat till lärarna. Boken har utformats för den mångkulturella skolan och är icke-konfessionellt men med ett tydligt etiskt fostrande syfte.
Till viss del är detta också ett läromedel i svenska språket med muntliga och skriftliga övningar och inlärning av nya ord och begrepp.
Författaren skriver förutom material i värdegrund även läromedel i svenska för invandrare, såväl för vuxna som för barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggstenar till en bättre värld : dygder och livskunskap i teori och praktik
  2. +
  3. Historieundervisningens byggstenar : grundläggande pedagogik och ämnesdidaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historieundervisningens byggstenar : grundlägga... av Magnus Hermansson Adler (häftad).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Byggstenar till en bättre värld : dygder ...