Bättre bilder / Fotoprylar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bättre bilder
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2010-09-06
Upplaga
1
Förlag
HME Publishing
Medarbetare
Jikander, Theodor (form)
Dimensioner
210 x 142 x 10 mm
Vikt
310 g
SAB
Pna
ISBN
9789197726061
Bättre bilder / Fotoprylar (häftad)

Bättre bilder / Fotoprylar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-09-06

Slutsåld

70 proffsknep om fotoutrustning som hjälper dig att ta bättre bilder

Kläderna gör mannen, heter det ju ibland. Men gör prylarna fotografen?
»Jo, absolut« svarar någon, som nyss slagit sönder spargrisen för att köpa sin drömteleglugg och äntligen kommer fåglarna inpå livet med knivskärpa. »Nej, knappast« säger en annan, som har hållit fast i sin Leica M3 från 1962 och alltid lyckats fånga osannolika ögonblick i gatuvimlet. Hur det än är med den saken kan man inte komma ifrån att det behövs något slags utrustning för att kunna ta bilder.
Vilket slags bilder vill du ta? Vilket slags utrustning behöver du för att kunna förverkliga dina kreativa ambitioner? Och vad används alla prylar till? Den här boken söker svaren på dessa frågor, med inspirerande bilder och hårda fakta om exakt vilken fotoutrustning du behöver för att kunna fånga drömbilderna.

BÄTTRE BILDER är en serie handböcker för alla digitalfotografer
från nybörjare till proffs.

Böckerna i serien ger inspiration och de smartaste knepen om hur man bäst fångar olika slags motiv och utnyttjar den senaste tekniken.

HME Publishing / DEXT ger ut handböcker för nyfikna nybörjare och avancerade användare som vill få ut mer av sina prylar och sin tid. Vi vill stärka läsaren genom att visa henne vilka de kreativa möjligheterna är och inspirera henne att utnyttja dem. DEXT dexterous: Skillful with ones hands; Skillful in some specific thing; Agile; flexible; able to move fluidly and gracefully, på svenska fingerfärdig, händig, skicklig. Läs mer på DEXT.se.

Om författaren
Elin Rantakrans har varit verksam som professionell fotograf och journalist i snart femton år. Hon har en Bachelor of Science i fotografi från Drexel University i Philadelphia, USA, och en magisterexamen i journalistik från Lunds universitet. Bland annat har hon arbetat för dagstidningen The Courier-Post, nyhetsmagasinen Cairo Times och Egypt Today samt reklambyrån Saatchi & Saatchi i Egypten, The Guardians nyhetssajt i Storbritannien samt Sydsvenskan, Kvällsposten och olika branschtidningar i Sverige. Tillsammans med Tobias Hagberg har hon skrivit boken 55 proffsknep för bättre bilder en praktisk digitalfotoguide.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bättre bilder / Fotoprylar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra grundbok
    Ida H, 3 februari 2012

    Tyckte denna boken var riktigt bra. Den ger en övergripande bra bild av detta gytter av fotoprylar som finns. Bra register vilket gör att man lätta kan slå upp något man undrar över. Boken går inte på djupet så vill man ha ännu mer utförlig info får man söka vidare, men som sagt en bra start för att förstå det mest grundläggande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elin Rantakrans