Utrop (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2009-03-19
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Enqvist Helén
Originaltitel
Voix sans issue
Medarbetare
Thorsell, Per (form) / Holmqvist, Niclas (form) / Boratav, D (foto)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Hce
ISBN
9789197726900
Utrop (pocket)

Utrop

Pocket Svenska, 2009-03-19

Slutsåld

Utrop berättar om en ung, namnlös kvinna som arbetar på järnvägsstationen Gare du Nord. Osynlig sitter hon och ropar ut tågens ankomster och avgångar. Anonym söker hon sin identitet. Skuggan av ett övergrepp i tonåren förföljer henne ständigt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

"Utrop och Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska erbjuder högst kvalitativa läsupplevelser, där tanken och känslans förmedling från text till läsare snuddar vid avgrunden, men det är inte desto mindre nära till skrattet."
Borås Tidning (dubbelrecension)

"Språket är personligt och drastiskt. Tack vare språket och berättarstilen blir romanen underhållande, trots sitt allvarliga innehåll".
BTJ

"Det jag tycker mycket om i berättelsen är det detaljerade minutiösa, ömsom drömska, ömsom ångestfyllda berättandet och registrerandet av detaljer i kvinnans vardagliga och ibland mer ovanliga omgivning i Paris."
Dagensbok.com

"Curiols roman präglas av en hårt tyglad desperation och en tomhet som ekar likt högtalarutropen. /.../ På många sätt är Utrop en strålande debut /.../ Hennes stumt förtvivlade utrop fortsätter ringa i bakhuvudet."
Helsingborgs Dagblad

"Curiol sätter ord på halvt dolda tankar och känslor. Språket /.../ bidrar starkt till läsarens känsla av att befinna sig i ett fängelse, en labyrint."
Svenska Dagbladet

"Utrop är en helt och hållet fruktansvärd roman. Lömsk och obönhörlig i sättet på vilket den sakta men säkert griper tag och tvingar läsaren att bevittna sönderfallet, denna totala identitetsupplösning hos en kvinna vars utsatthet, ensamhet och anonymitet är omöjlig att värja sig mot, och som hela tiden förstärks av stadens smutsiga, kantigt hårda miljöer och brus. /.../ Man skulle förmodligen kunna kalla boken för en generationsroman, om det inte vore en så futtig och intetsägande beskrivning."
Sydsvenska Dagbladet

"Utrop till hör den där typen av böcker som man fullkomligt försvinner och går upp i. En läsning man rycks upp ur i Hässelby Strand när man skulle gå av vid Thorildsplan. Den kräver mycket av sin läsare och ger mycket tillbaka."
Tidningen Kulturen