Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Diane Harpmann (del 1)
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2009-04-08
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Helena Stedman
Originaltitel
Bombyx
Medarbetare
Holmqvist, Niclas (form) / Viatour, Luc (foto) / Dumas, Richard (foto)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
203 g
SAB
Hce
ISBN
9789197726917
Bombyx (pocket)

Bombyx

(13 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2009-04-08
45
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
För den som avslöjar hemligheten är döden ett lågt pris

Frilansreportern Diane Harpmann, som tidigare sysslade med grävande journalistik, försöker döva sorgen efter en personlig tragedi genom att skriva ytliga livsstilsreportage. När hon ska göra ett jobb om kinesiska bröllop på restaurang Bombyx i Paris chinatown, hamnar hon mitt i en blodig eldstrid. Hon klarar sig undan med livet och några avslöjande foton i behåll.

Polisen tolkar händelsen som en uppgörelse mellan triader, men Diane tror inte på den teorin utan börjar undersöka saken tillsammans med en kollega. Spåren leder till ett bolag som forskar kring sällsynta blå rosor och som visar sig ha kopplingar till armén. När deras artikel publiceras, börjar vittnen försvinna medan andra ljuger och manipulerar. Diane dras in i sitt livs farligaste undersökning där hon själv snart blir måltavla. Efterforskningarna leder in i maktens kulisser där hon konfronteras med rysk maffia och nationella säkerhetstjänster i sina försök att avslöja en mycket hotfull hemlighet.

Anne Rambach föddes i Bretagne 1970. Hon är författare, manusförfattare och drev tidigare ett förlag tillsammans med sin partner Marine Rambach. Hon intresserar sig för samhällsfrågor och är särskilt engagerad i mänskliga rättigheter. Hon arbetar mot könsdiskriminering och homofobi och är en populär föreläsare. "Bombyx" är den första av hennes böcker som översätts till svenska.

Sagt i media om "Bombyx":

"vårens mest egna deckare"
Aftonbladet.

"Anne Rambach skriver fantastiskt /.../. Det är faktiskt smått imponerande."
DAST Magazine.

"[J]ag kapitulerar inför den infallsrika och hyperspännande berättelsen. Och inför det icke-sliskiga porträttet av en kvinnas väg ur den förlustsmärta som fått hennes kropp att gå 'i tusen bitar, med hud, kött och organ sönderslitna och spridda åt alla håll'."
Dagens Industri Weekend

"Trovärdigt, hårdkokt, fantastiskt."
Helsingborgs Dagblad.

"Att Bombyx absolut borde vara i var läsares ägo under de fria sommarveckorna är självklart..."
Göteborgs-Posten.

"Det är sällan jag under läsningen av en recensionsbok lyckas glömma att det är kritiker jag är, inte lustläsare. Här gjorde jag det. Då och då."
Svenska Dagbladet.

"Det är ett äventyr att läsa henne och för mig är det här avgjort en av årets bästa kriminalromaner."
Sydsvenskan

"Det finns inte en lugn stund i Bombyx. Tempot är högt. Spänningen total."
Tidningen Kulturen (recension).

Bengt Eriksson sammanfattar deckaråret 2008 och utnämner Bombyx av Anne Rambach till "årets bästa översatta deckare":

"Ett hisnande collage av och från dagens atmosfärrika Paris. I centrum: en kvinnlig frilansreporter, för vilken de döda blir lika levande som de levande. Och så välskriven som romanen är."
Samma artikel publicerad i Trelleborgs Allehanda/Ystads Allehanda/Tidningen Kulturen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bombyx
 2. +
 3. Doft av ondska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Doft av ondska av Anne Rambach (pocket).

Köp båda 2 för 87 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bombyx. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken började väldigt bra, jag gillar definitivt...
  Ann J, 20 maj 2013

  Boken började väldigt bra, jag gillar definitivt Rambachs sätt att skapa karaktärer, miljöer och förmåga att fånga läsarens intresse. Tyvärr tycker jag att den sackade lite efter två tredjedelar men skulle aldrig kunna lägga den ifrån mig, var fast till sista sidan.

 2. Boken tog aldrig tag. Jag slutade läsa efter drygt 100...
  Lars Thånell, 16 april 2013

  Boken tog aldrig tag. Jag slutade läsa efter drygt 100 sidor. Man måste längta tillbaka till boken. Det gjorde jag inte alls. Skulle följaktligen vilja avstå från betygsättning.

 3. En riktigt bra, annorlunda och tät bok. Annorlunda...
  Maria Wallin (Åby), 15 april 2013

  En riktigt bra, annorlunda och tät bok. Annorlunda beskrivning av Paris, spännade och sorgsen men bra, riktigt bra. Ska garanterat läsa fler böcker av henne.

 4. Film i bokform
  Dr Lave, 24 januari 2012

  Den här gången är det ett positivt omdöme när jag skriver "film i bokform". Innehållet är som en vacker actionfilm, men så mycket mer - här får man veta hur aktörerna tänker och varför, samtidigt som det är fartfyllt och händelserikt. Vacker skriver jag väl delvis för att jag längtar tillbaka till Paris, men jag tror inte man behöver älska staden för att "se" de vackra miljöerna.

 5. Fartfylld thriller
  Patrik Centerwall, 14 oktober 2011

  Bombyx är en fartfylld och spännande thriller i dagens Paris. Med ett levande och målande språk tar Anne Rambach med oss på ett äventyr i ett högt tempo och med snabba kast.
  Det som imponerar är att hon, utan att egentligen dra ner på historiens tempo, hittar tid till reflektion samt ingående och närmast poetiska beskrivningar av omgivningar och av personer. Rambachs blåser liv i bokens Paris, och vågar också hitta på landmärken som egentligen inte finns, vilket naturligtvis gör boken ex... Läs hela recensionen

 6. Rafflande deckare i Paris!
  Rebecca, 31 juli 2010

  Den här boken kan man inte sluta läsa förrän sista sidan är slut. En Lisbeth Salander-liknande journalist vid namn Diane löser brott i Paris. Ovanligt och uppfriskande med en deckare som utspelar sig i Frankrike med en kvinnlig hjälte!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anne Rambach

 • Förödelse

  Anne Rambach

  Efter Bombyx (2008) och Doft av ondska (2009) kommer här den tredje och förmodligen sista fristående thrillern om frilansjournalisten Diane Harpmann. Dianes vän Elsa finner journalistkollegan Dominique André död i hans hem. Polisen tror på självmo...

 • Doft av ondska

  Anne Rambach

  Nu kommer uppföljaren till Anne Rambachs hyllade thriller Bombyx . Doft av ondska är en fristående fortsättning om Diane Harpmann, den känslomässigt tilltufsade frilansjournalisten som vi bekantade oss med i Bombyx . Hon fortsätter att, med dödsfö...

Bloggat om Bombyx