Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2009-10-01
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Helén Enqvist
Originaltitel
Dessous, c'est l'enfer
Medarbetare
Holmqvist, Niclas (form) / Castillon, Claire (foto)
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789197726948
Därunder ett helvete (häftad)

Därunder ett helvete

Häftad Svenska, 2009-10-01
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Mitt liv måste gå genom en bok, annars kan jag inte leva det. Jag vet inte var jag ska göra av all information annars, om inte i en bok./C.C.

Män är åsnor. Och kvinnorna i den här familjen är hängivna och undergivna åsninnor. Det är släktens förbannelse, som berättaren vill undkomma. Om nu inte just hennes åsna inspirerar henne. I så fall tänker hon ta livet av honom under bokens gång. Men sedan, då? Hur ska hon kunna älska när hon har haft en sådan isolerad, ihjältigen, idisslad barndom? Genom att välja en annan man utifrån hans virilt utstående adamsäpple? Absurt. Ändå ska hon ge sig av med den mannen, det är bestämt. Men om det handlar om kärlek den här gången, hur ska hon kunna uppleva den utan att skriva om den? Hur ska hon kunna sluta det här tredje ögat som envisas med att se det som hjärtat vägrar se? Att granska, analysera och notera, det är hennes egen förbannelse. Hon är författare.

Claire Castillon är fransyska och född 1975. Sedan debuten 2000 har hon skrivit sex romaner, en teaterpjäs och två novellsamlingar, varav de senare finns utgivna på svenska: Insekt 2007 och Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska 2008.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Därunder ett helvete