Samlade verk (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2009-05-26
Förlag
Pequod Press
Medarbetare
Ponnert, Oskar (form)
Dimensioner
210 x 180 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc,Hc.03
ISBN
9789197729154
Samlade verk (häftad)

Samlade verk

Häftad Svenska, 2009-05-26
249
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Magnus Sjöök är en författare och konstnär som verkat i det fördolda sedan mitten av 1980-talet. Få har träffat honom, ännu färre har läst hans texter. Ingenting har hittills utgivits. Ändå är hans relativa ryktbarhet stor och växande, och i vissa kretsar är det lika naturligt som ogrundat att på Magnus Sjöök fästa epitetet kultförfattare. Han har endast haft en (1) utställning genom åren (i Lund, troligen 1993), men den tycks ha etsat sig fast i minnet hos de som var där.
När nu Pequod Press ger ut Sjööks samlade verk, är det därmed hans skönlitterära debut och bokslut i samma volym. Det är faktiskt också lite av en kulturgärning, om än i ordets allra mest urvattnade betydelse.
Magnus Sjööks samlade verk innehåller tre delar som tillsammans sätter ljus på detta udda författarskap. Trilogin består av en kortroman, en illustrerad diktsamling samt en brevväxling. Romanen, betitlad 200 par lågskor (efter innehållet i en resväska på en båt mellan Ystad och Swinoujscie 1986), är en burlesk och delvis självbiografisk historia om ett födelsedagskalas som urartar. Kosackens vanvett består av 25 finurligt illustrerade dikter om allt från bålgetingars kusiner till hundar som står på bakbenen. Ärade kadaver! är den roande brevväxlingen mellan Sjöök och hans argsinte vän Gösta Zimmerhoff. Breven ger en ovärderlig inblick i de båda vännernas sanslösa liv och leverne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samlade verk
  2. +
  3. Restaurangmusik ; Spilla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Restaurangmusik ; Spilla av Jacques Werup (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »