Sammanflätat (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Opuscula Historica Upsaliensia (del 40)
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2009-11-23
Förlag
Opuscula Historica Upsaliensia
Dimensioner
213 x 145 x 13 mm
Vikt
282 g
ISBN
9789197731232
Sammanflätat (häftad)

Sammanflätat

Häftad Svenska, 2009-11-23
177
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Nuförtiden är de flesta på det klara med var gränsen går mellan civila och militära organisationer. Ingen tar miste på vad och vem som hör till den ena respektive den andra. Så har det emellertid inte alltid varit. Under flera hundra år var i stället åtskillnaden mellan samhällets civila och militära sfärer mycket otydlig, ja, den fanns knappast. Civila behov och organisationer förutsatte och byggde på de militära - och vice versa.

I denna bok tar tio historiker från olika lärosäten runt om i Sverige relationen mellan civilt och militärt till utgångspunkt för en diskussion om det tidigmoderna Sverige. Kanske kan denna relation fånga det speciella och tidstypiska? De olika sakområden som därmed blir belysta är bland annat social oro, äktenskapliga villkor, våldets normer, jakträtt, statlig förvaltning, böndernas rikspolitiska roll, civilisering, könsliga villkor inom det militära och tidens generella rättsuppfattning. Bokens huvudrubrik ger uttryck för hur bokens författare ser på dåtidens relation mellan civilt och militärt: sammanflätad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sammanflätat
  2. +
  3. Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onda nätters drömmar : november 1942 och andra ... av Peter Englund (inbunden).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Sjöberg