Det glänsande nuet : om talens, färgernas, och chakrasystemets betydelse för den inre resan (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
1
Förlag
Katarina Sigbjörnsdotter
Originaltitel
Det glänsande nuet "Om talens, färgernas, och chakrasystemets betydelse för den inre resan"
Dimensioner
210 x 148 x 5 mm
Vikt
190 g
SAB
Blb
ISBN
9789197732512
Det glänsande nuet : om talens, färgernas, och chakrasystemets betydelse för den inre resan (storpocket)

Det glänsande nuet : om talens, färgernas, och chakrasystemets betydelse för den inre resan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2002-08-01
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En lekfull introduktion till numerologin, läran om talen, och hur den hör samman med färgläran.

Tal och färger är kodade meddelanden och bär budskap till oss, information som vi kan lära oss förstå och tolka.
Numerologi är urgammal vetenskap med rötter i den hinduiska kulturen, antika arabiska system och den judiska kabbalan.
600 år f.Kr. beskrev matematikern och filosofen Pythagoras, hur hela universum kan mätas och beskrivas med siffror (manlig energi ) eller färger och toner (kvinnlig energi) . Allt hör samman och strävar till enhet genom förening av motsatser. Pythagoreerna ansåg att ett tal bär information om tingens innersta väsen. Det kallades "den heliga mathesis". Om vi lär oss förstå symboliken i tal och färger, så har vi det finaste redskap till förståelse av den naturliga process av liv och växande, som föds just i mötet mellan motsatser.
För att förstå ett ord, en ton, ett tal, en situation måste känslan vara där. När du känner doften av en färg , smaken, formen, rörelsen, då först kan du fullt ut ta den till dig, njuta den och glädjas. Det handlar om att känna in och förstå intuitivt. Det är en kvinnlig förmåga. När du tänker med hjärtat förenar du kvinnlig och manlig energi på det finaste sätt.

Med "Det glänsande nuet " vill jag nå dig genom dina sinnen, så att även i partier av mer saklig information om tal och färger, intellektet ska ramla ner i hjärtat,och du ska förstå på ett djupare plan den enkelhet som livet är, när du hittar balansen mellan det fysiskt-praktiska och det subtilt-andliga. Läs med hjärtat och förstå allt. Låt det trötta intellektet vila, och öva dig att lyssna inåt, för att känna den verkliga meningen. Ta till dig det som berör i boken, lek dig fram och lär dig så. Då minns du vem du är och då växer du hem till dig själv och in i livet på tusen finurliga vägar.

Lycklig resa !

Ur förordet ; Det glänsande nuet är en samling texter som kommit till i anslutning till Regnbågen- färgernas lek. Dikt , bild och löpande text är vävda samman för att dina sinnen ska glädjas och leka tillsammans med förnuftet till fördjupad förståelse av allt. Den har fått namnet "Det glänsande nuet" därför att det är i nuet som allt blir till, och det är här som svaret på alla frågor vilar, precis som alltings möjlighet föds ur nollan. Ur noll kommer allt eller ingenting.Som du med ditt unika värde hör ihop med allt och alla ,har var och en av talen och färgerna sin särskilda betydelse och dignitet, och de kompletterar och förhöjer varandras värde precis som du genom inspiration förhöjer andras värde "när du är dig själv". Jag önskar dig samma glada upptäckter som jag gjort när jag lekt med talen, färgerna och formerna och lyssnat till vad de har att berätta.
Välkommen in i Det glänsande nuet,

Lek , njut och låt dig inspireras !
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det glänsande nuet : om talens, färgernas, och chakrasystemets betydelse för den inre resan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rörig men vacker

    Jag tycker om boken på ett sätt och det är att hon beskriver siffror och färgers samhörighet, vilket var vad sökte, men teckningarna är röriga, med svårläst text utan tydlig förklaring. Hon skriver via kanaliserad visdom vilket märks tydligt. Inget för nybörjare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Sigbjörnsdotter