Yrvaken Törnrosa  Stadsparken i Lund hundra år (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2011-04-30
Förlag
Bild & Media
Dimensioner
290 x 225 x 23 mm
Vikt
1580 g
ISBN
9789197735674

Yrvaken Törnrosa Stadsparken i Lund hundra år

Inbunden,  Svenska, 2011-04-30
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
YRVAKEN TÖRNROSA är berättelsen om Stadsparken i Lund i går, i dag och i morgon, om kända och okända sidor av den plats som för några år sedan utsågs till Lundabornas mest älskade, en oas mitt i staden där den knappt millimeterstora hålträdsklokryparen gömmer sig och där den senaste inventeringen visar att det finns 113 trädarter.

PER LINDSTRÖM har vandrat med sin kamera under ett år som började som det slutade med snö och kyla. Följ med på en mer än 250 bilder lång promenad som inte bara speglae folklivet och årstidernas växlingar.

CAROLINE ALESMARK har samtalat med människor hon mött i Stadsparken dendrologen, vissångaren, småbarnspappan, pensionären, parkarbetaren och motionären och alla har de något att säga om sin park.

CLAES WAHLÖÖ ger oss historien, om turerna som ledde fram till den storstilade satsning som Lunds stad gjorde när förra seklet var ungt. Han berättar om parken för Parken och minns stenarna där barn han lekt.

TITTI OLSSON uppmärksammar förnyelsen av en lite bedagad skönhet som lagom till hundraårsjubileet växer och på nytt har möjlighet att bli den turistmagnet som Stadsparken en gång var.

Vilken roll ska en stadspark ha på 2000-talet? Ambitionen är det inget fel på. Lunds kommun vill att Stadsparken ska bli en viktig symbol för Lunds stad, en unik park i världsklass, i ett internationellt sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Yrvaken Törnrosa  Stadsparken i Lund hundra år
  2. +
  3. Kallerstad : en gård bland många andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kallerstad : en gård bland många andra av Erika Räf, Karin Viklund, Anders Lundberg, Titti Fendin (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »