Ekon i Husaby (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skara stiftshistoriska sällskaps skriftserie (del 43)
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2009-04-01
Upplaga
1
Förlag
Skara stiftshistoriska sällskap
Originaltitel
Ekon i Husaby
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
400 g
SAB
Cj.3,Ncbhz Husaby
ISBN
9789197736558
Ekon i Husaby (häftad)

Ekon i Husaby

Häftad Svenska, 2009-04-01
138
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Olof Skötkonungs dop i Husaby var en symbolhandling av enorm betydelse för framtiden. Grunden lades för ett helt nytt samhälle där den gamla järnåldersbygden med sina ensktaka gårdar och små byar fördes samman i socknar med en gemensam kultplats, nya riter vid de stora händelserna i livet, ett nytt namnskick och en gemensam viloplats för de avlidna.
Det västsvenska landskapet uppvisar ett antal gåtfulla kvarlevor från denna dramatiska tid. De skriftliga källorna är få. Bengt Wadensjö inregistrerade i början av 1990-talet tillsammans med arkeologen Sofia Andersson projektet Vänerlands kristnande vid Karlstads högskola. Tillsammmnas har de grävt ett tiotal somrar på Lurö.
Bengt Wadensjö är född i sidra Västergötland och var sexton år biskop i Karlstad. Som västgöte i norra delen av det medeltida Skarastiftet fick han upp ögonen för stumma men svårtolkade kvarlevor från kristningsskedet som återspeglar tankemönster från en svunnen tid. Han presenterar här en personlig tolkning av en del av Västsveriges gåtfulla kvarlevor från kristningsskedet.
Ekon i Husaby utges av Skara och Karlstads stiftshistoriska sällskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekon i Husaby
  2. +
  3. Tills du återupprättat helgedomarna: Kyrkorestaureringar i Västergötland 1920-1960

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills du återupprättat helgedomarna: Kyrkoresta... av Robin Gullbrandsson (inbunden).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ekon i Husaby