Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
496
Utgivningsdatum
2008-12-15
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
600 g
SAB
Gc.04,Lz Andersson, Maria
ISBN
9789197738217

Mia : sanningen om Gömda

(13 röster)  |   Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-12-15

Slutsåld

Gömda, Asyl och de andra böckerna om Mia Eriksson är makalösa bäst-säljare. Mia och hennes familjs dramatiska flykt undan »Mannen med de svarta ögonen« har engagerat miljoner läsare runt om i världen.
Böckerna påstås vara sanna. Det är de inte.

Mia gick inte ut med toppbetyg från gymnasiet och har aldrig jobbat på bank. Hon gick i specialklass hela sin skoltid och fick jobb på en lunchbar.

Från 1983 levde hon nästan helt på olika bidrag.
Mia och hennes familj har kostat svenska skattebetalare miljoner, utbetalade på märkliga grunder. Och än idag lyfter Mia - numera mångmiljonär - pengar från försäkringskassan.
Mias man var ingen norrlänning vid namn Anders. Han var chilenare med ett tvivelaktigt förflutet i militärdiktaturens Chile. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen.
Om någon var jagad, så var det han. Mia och barnen hade inte behövt gömma sig.

Mias lögner har orsakat mycket lidande: Osama berövades sin dotter, Michael förlorade sin mamma, Elisabeth såg sitt livsverk krossas, många känner sig förtalade och lurade.
Nu kan de för första gången berätta sanningen om Gömda.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Mia : sanningen om Gömda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En nödvändig bok
  Lena Åslund, 27 mars 2010

  En bok som är ett bra journalistiskt arbete och för en gångs skull kontrollerar en påstådd sanning. Ett litet minus med boken är att namnen, de fiktiva och de riktiga, ständigt blandas och därför upplever jag boken lite rörigare än nödvändigt. Det är emellertid en bra bok som ger tillfälle till eftertanke och man inser att allt som skrivs och uppges som sannhistorier bör man tänka efter och utvärdera själv, ibland är det för mycket för att vara sant.

 2. Intressant men svårläst
  SkogsKajsa, 24 mars 2010

  Jag har läst 4 av de 5 böcker som skildrar Mias sida av berättelsen. Jag uppskattar därför denna bok som tar upp sanningshalten i böckerna och som ger upprättelse för de personer som mer eller mindre oskyldigt utsatts för förtal av Mia.

  Det är dock synd att boken är dåligt skriven, rörig och alldeles för detaljerad. Man är t.ex inte intresserad av hur resan till Mias hemstad går till och vilka stopp tåget gör efter vägen.

  Boken svävar ut och hoppar mellan olika tidpunkter o... Läs hela recensionen

 3. Beundransvärt
  Lotta, 25 maj 2009

  Jag vill bara uttrycka min stora beundran. Monica Antonsson har inte bara lyckats avslöja en gigantisk litterär lögn. Hon har också med boken startat en välbehövlig debatt om tidningar och andra mediers arbetssätt med rådande vänskapskorruption. Jag tror att den här boken kommer att sätta djupa spår i framtidens journalistisk. När kvällstidningar och andra försökte tysta ner boken, gick bloggvärlden igång och visade att folket också har en plats på arenan. Till den som inte läst den, gör det.

 4. Mia - sanningen om Gömda
  Katharina Törnqvist, 18 april 2009

  Boken är skriven av Monica Antonsson som utger sig för att vara grävande journalist. Den här boken baseras på utvalda intervjupersoners minnen som sträcker sig mer än 20 år bakåt i tiden. Ingen som kan styrka "Mias" version intervjuas. "Mia" utsätts också för en massiv förtalskampanj med Monica Antonssons blogg och uppgifter i boken som baseras på rent tyckande.

  "Mia" målas upp som en dålig mamma, översexuell kvinna som frossar i män, hysterisk kvinna som inte förstår att försörja si... Läs hela recensionen

 5. Viktig bok
  Jerry, 9 april 2009

  Nu har jag läst ut Mia - Sanningen om Gömda. Det tog tid eftersom jag var tvungen att lägga ifrån mig boken ibland. Mest för att jag blev så ilsken på Mia Eriksson och det sätt hon gick fram i livet. Med lögner och falsarier oavsett var hon befann sig.

  Ja, jag väljer alltså att tro på Monica Antonsson och den research hon gjort. Den är mycket gedigen och trovärdig. Hon har pratat med många människor och försökt hålla sig objektiv till historien. Sen att detta obönhörligen leder till ... Läs hela recensionen

 6. dåligt skriven
  Sanna, 16 mars 2009

  Den här boken är inte ett mästerverk direkt, inte på långa vägar! Boken anser jag ha fått så stor uppmärksamhet enbart på grund av debatten om Liza Marklund och boken Gömda. Den kom när debatten var färsk och många var intresserade av ämnet, men boken håller inte en bra standard. Helt klart överskattad.

 7. Osammanhängande
  A, 11 februari 2009

  Svårläst bok som är väldigt osammanhängande. Känns stundtals mest som Antonssons hämnd på Marklund än en avslöjande bok. Man får vara väldigt envis för att orka ta sig igenom alla nästan femhundra sidorna. Antonsson har gjort ett grundläggande arbete för att avslöja felaktigheter men boken hade mått bra av betydligt mer bearbetning innan den gick i tryck.

 8. Tack Monica
  Christine, 10 januari 2009

  En välskriven bok där Monica verkligen gått i "Mias" fotspår. Denna bok ger svaren på de frågor jag haft då jag läste "Mias" och Lizas böcker.
  Monica visar upp i boken hur hått haft samtal med en lång rad av personer som finns med i Gömda och Asyl. Boken bör finnas i allas hem där böckerna om Mias finns idag.
  Köp den

 9. Intressant bok!
  Linda S, 8 januari 2009

  En mkt intressant bok som fått en att förstå att "Mia" och "Liza" lurat sina läsare i och med böckerna gömda och asyl.
  MEN boken är inte helt lättläst, den är ganska osammanhängande emellanåt och skrivspråket gör den lite jobbig att läsa men den är så pass intressant att man struntar i det!

 10. En mycket viktig bok!
  Pinkieshimmer, 8 januari 2009

  Du som sträckläste Gömda, Asyl, Mias hemlighet och alla de andra böckerna om "stackars Mia Eriksson" som tvingades fly Sverige för att myndigheterna inte kunde skydda henne mot "mannen med de svarta ögonen", måste helt enkelt läsa den här boken. Det är din skyldighet! Här avslöjas obarmhärigt alla de lögner författarna till de tidigare böckerna proppat dig full med.

  På sina groteskt överdrivna böcker har Eriksson och Marklund blivit miljonärer samtidigt som de förstört livet för mån... Läs hela recensionen

 11. Tragisk verklighet
  Anneli, 31 december 2008

  Monica Antonsson berättar den andra sidan av den sanning som Mia & Liza Marklund generöst delat med sig av under tiotalet år. Marklund har tecknat ett porträtt av Mia som slås sönder och samman av Antonssons bok. Intressant är att Marklund valt att spela på våra fördomar om andra kulturer samt höjt Mias sociala status för att skapa en bild som kan attrahera den stora massan. Negativt i Antonssons bok är dock till en viss del språket.. Mycket veckotidningsskvallerton..

Visa alla 11 recensioner