Latuff : med pennan som vapen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2011-11-30
Förlag
Verbal förlag
Medarbetare
Andersen, Ivar (red.)
Dimensioner
167 x 168 x 10 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789197749534
Latuff : med pennan som vapen (häftad)

Latuff : med pennan som vapen

Häftad, Svenska, 2011-11-30
37
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Den tecknade bilden har en brännhet politisk kraft, det visade Muhammedkarikatyrerna. Men Carlos Latuff sparkar inte nedåt. För första gången samlas nu ett urval av den brasilianske satirikerns verk i en bok.

I mer än tio år har han skoningslöst häcklat makten. Han har skildrat kampen mot Israels ockupation och USA:s krig. Och han har anklagats för antisemitism och rasism. Urvalet utgör en samtida historieskrivning om en värld i konflikt, tecknad av en aktivist som medvetet har valt bort konsten till förmån för propagandan. "Mitt syfte är att teckningarna ska vara till nytta för människorna som slåss på marken. Min intention är att göra teckningar som kan användas som vapen", berättar Latuff. Den tecknade bilden har en brännhet politisk kraft, det visade Muhammedkarikatyrerna. Men Carlos Latuff sparkar inte nedåt. För första gången samlas nu ett urval av den brasilianske satirikerns verk i en bok.

I mer än tio år har han skoningslöst häcklat makten. Han har skildrat kampen mot Israels ockupation och USA:s krig. Och han har anklagats för antisemitism och rasism. Urvalet utgör en samtida historieskrivning om en värld i konflikt, tecknad av en aktivist som medvetet har valt bort konsten till förmån för propagandan. "Mitt syfte är att teckningarna ska vara till nytta för människorna som slåss på marken. Min intention är att göra teckningar som kan användas som vapen", berättar Latuff.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Latuff : med pennan som vapen
  2. +
  3. Vi lovade att berätta : aktivisters vittnesmål från Palestina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi lovade att berätta : aktivisters vittnesmål ... av Elin Schwartz, Majja Solanas Carlsson (storpocket).

Köp båda 2 för 119 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Latuff : med pennan som vapen