After Work : Farväl till arbetslinjen (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2013-12-02
Förlag
Verbal förlag
Medarbetare
Weman, Jon (förf.) / Ariadad, Samira (förf.) / Fleischer, Rasmus (förf.) / Hultén, Eva-Lotta (förf.) / Meijer, Andreas (förf.) / Mannerheim, Hannes (förf.) / Spross, Linn (förf.) / Graeber, David (förf.) / Huselius, Robert (förf.) / Ekstrand, Lasse (förf.) / Wåg, Mathias (förf.) / Gilly, Pierre (för
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
256 g
ISBN
9789197749596

After Work : Farväl till arbetslinjen

(6 röster)
Storpocket, Svenska, 2013-12-02
105 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Arbete är en institution. Partierna är överens om att jobben är den viktigaste politiska frågan. Samtidigt blir arbetstillfällena allt färre. De som har jobb arbetar för mycket, de som inte har det straffas och kontrolleras. Att hålla hjulen snurrande tär också på miljön. Men det finns alternativ till arbetslinjen.

Författarna diskuterar idéer som arbetstidsförkortning, medborgarlön och lokala valutor. De beskriver hur synen på arbete har vuxit fram historiskt och teoretiserar begrepp som arbete och fritid på ett nyfiket och kritiskt prövande sätt.

Vill vi ha jobb till varje pris? Är fler jobb enda vägen till jämlikhet och ökat välbefinnande? Är alla jobb nödvändiga? Att kritisera lönearbetet är att rucka på det moderna samhällets grundval. Det väcker frågor om kapitalismen, men också om vår existens. Vilket värde har människan i ekonomin och hur ser människans villkor efter arbetet ut?

Den första svenska antologin om arbetskritik spänner över fält som idéhistoria, ekonomi, sociologi, politisk filosofi och filmvetenskap. Författarna är akademiker, aktivister och journalister som delar insikten att arbetslinjen har nått vägs ände.

Boken är en lättillgänglig introduktion till arbetskritik i dag och en plattform för vidare debatt. Redaktören Kristian Borg är kulturjournalist på Fria Tidningen och driver Verbal förlag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om After Work : Farväl till arbetslinjen