After work : farväl till arbetslinjen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2018-10-01
Förlag
Verbal förlag
Medarbetare
Mannerheim, Hannes (förf.) / Fleischer, Rasmus (förf.) / Nilsson, Benny (förf.) / Weman, Jon (förf.) / Ariadad, Samira (förf.) / von Schantz, Miriam (förf.) / Hellquist, Annie (förf.) / Lundkvist, Ylva (förf.) / Wåg, Mathias (förf.) / Hultén, Eva-Lotta (förf.) / Gilly, Pierre (förf.) / Meijer, Andre
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
256 g
SAB
Oha
ISBN
9789197749596

After work : farväl till arbetslinjen

(8 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-10-01
225
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arbete är en institution. Partierna är överens om att jobben är den viktigaste politiska frågan. Samtidigt blir arbetstillfällena allt färre. De som har jobb arbetar för mycket, de som inte har det straffas och kontrolleras. Att hålla hjulen snurrande tär också på miljön. Men det finns alternativ till arbetslinjen.

Författarna diskuterar idéer som arbetstidsförkortning, medborgarlön och lokala valutor. De beskriver hur synen på arbete har vuxit fram historiskt och teoretiserar begrepp som arbete och fritid på ett nyfiket och kritiskt prövande sätt.

Vill vi ha jobb till varje pris? Är fler jobb enda vägen till jämlikhet och ökat välbefinnande? Är alla jobb nödvändiga? Att kritisera lönearbetet är att rucka på det moderna samhällets grundval. Det väcker frågor om kapitalismen, men också om vår existens. Vilket värde har människan i ekonomin och hur ser människans villkor efter arbetet ut?

Den första svenska antologin om arbetskritik spänner över fält som idéhistoria, ekonomi, sociologi, politisk filosofi och filmvetenskap. Författarna är akademiker, aktivister och journalister som delar insikten att arbetslinjen har nått vägs ände.

Boken är en lättillgänglig introduktion till arbetskritik i dag och en plattform för vidare debatt. Redaktören Kristian Borg är journalist, tidigare kulturredaktör på Fria Tidningen och förläggare på Verbal förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. After work : farväl till arbetslinjen
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »