Franska barn kastar inte mat : hemligheten som gör dina barn matglada, självständiga och nyfikna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2013-09-25
Upplaga
1
Förlag
Riviera förlag
Översättare
Desirée Wahren Stattin
Originaltitel
Bringing up bébé/ French children don't trow food
Medarbetare
Lidström, Kristin (form)
Dimensioner
216 x 143 x 24 mm
Vikt
520 g
SAB
Eh,649.10944
ISBN
9789197753142
Franska barn kastar inte mat : hemligheten som gör dina barn matglada, självständiga och nyfikna (inbunden)

Franska barn kastar inte mat : hemligheten som gör dina barn matglada, självständiga och nyfikna

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-25

Slutsåld

Varför äter franska barn glatt både grönsaker och fisk? Varför sover de hela natten från att de är bara ett par månader? Och hur kommer det sig att franska föräldrar kan småprata i parken utan att bli avbrutna en gång i minuten?

När Pamela Druckerman får sitt första barn bor hon i Paris och hon bestämmer sig för att ta reda på hemligheten bakom den franska familjelyckan. Hon hittar föräldrar som inte höjer rösten, treåringar som själva bakar yoghurtkaka och barn som tränas i tålamod från att de är riktigt små. Pamela inser också att fransmännen har en helt annan syn på vad ett barn faktiskt är.

Franska barn kastar inte mat är en personlig och rolig berättelse om Pamela Druckermans liv med man och tre barn. Boken är en bladvändare som kan få vem som helst att vilja flytta till Paris och förvandla sina barn till nöjda, tvåspråkiga finsmakare.
Om Pamela Druckerman:
Pamela Druckerman är en amerikansk journalist och författare. Hon var tidigare reporter för The Wall Street Journal placerad i Buenos Aires, São Paulo och New York. Hon har sedan dess skrivit för The New York Times, The Washington Post, The Guardian, The Observer, The Financial Times, New York Magazine och Marie Claire. Hon har också skrivit boken Lust in translation.

Originalutgåvan av Franska barn kastar inte mat hade en topptioplacering på New York Times bästsäljarlista 2012. Samma bok klev in som nummer ett på The Sunday Times lista för nonfiction i Storbritannien. Pamela Druckerman har en master i internationella relationer och har tränat improvisations-teater med Upright Citizens Brigade. Hon bor i Paris med sin man och deras tre barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Franska barn kastar inte mat : hemligheten som gör dina barn matglada, självständiga och nyfikna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett sätt att göra det bästa
  Szilvia Werb, 20 november 2016

  Bra tipsar och idéer hur man skulle uppfostra ett barn. Man behöver inte hålla med allt, men man kan få en annan perspektiv och inte se bara från ena sidan.
  Rekommenderar verkligen till alla som skulle få barn!!!

 2. Forskning och livserfarenheter
  Linnea Maria Eriksson, 27 juni 2016

  Köpte den till min syster också. Hon ångrar att hon inte läst den tidigare. Jag och min man (som är fransk) läste samtidigt, fast han läste den franska versionen. Boken blev ett intressant diskussionsunderlag och vi lärde oss väldigt mycket även om vi inte höll med om varje detalj.

 3. Goda råd även för svenska föräldrar
  Ann Widung, 12 december 2014

  Den här boken är mycket underhållande och lättläst samtidigt som den är lärorik. Författaren beskriver öppet sina egna (amerikanska) fördomar och misstag och försöker gå till grunden med varje problem för att få fram de bästa råden. Jag har själv bott i Frankrike och kan jämföra med barnuppfostran i Sverige. Båda har förstås sina för- och nackdelar och här får man vägledning i specifika fall.

  Trots att boken så ensidigt riktar sig till mammor kan jag absolut rekommendera den även ti... Läs hela recensionen

 4. Den här boken borde svenska föräldrar läsa det är...
  Britt-Marie Sjögren, 13 januari 2014

  Den här boken borde svenska föräldrar läsa det är mycket som man kan ta till sig. Allt är naturligtvis inte bra men den är klart läsvärd.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Pamela Druckerman