Räkfiske på Nordsjön (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2016-11-11
Upplaga
1
Förlag
Bäckeviks Bild
Dimensioner
300 x 215 x 15 mm
Vikt
817 g
ISBN
9789197753210
Räkfiske på Nordsjön (inbunden)

Räkfiske på Nordsjön

Inbunden,  Svenska, 2016-11-11
235
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Augusti månad år 1977 är min pappa Eskil Persson och min farbror Paul Persson med sina söner, min bror Reine och min kusin Reidar, ute på Nordsjön och fiskar räkor. Pappa och farbror var vana räkfiskare och sönerna var med som besättning under några år. Jag som tyckte mycket om att fotografera hade precis köpt min nya småbildskamera, en Yashica som tog bra bilder. Då jag frågade min bror om han kunde ta med sig kameran och ta foton accepterade han detta. Det är jag mycket tacksam för idag, annars hade den här boken aldrig blivit till med sina fina bilder.

Min bror Reine Persson har förutom bilderna hjälpt till med information om räkfisket liksom min vän sedan barndomen Karl-Erling Alexandersson. De har båda varit fiskare. Utan deras kunskap hade boken inte blivit lika informationsrik eller blivit av i sin nuvarande form. Stort tack!

LITEN PRESENTATION AV FÖRFATTAREN

Elaine Nordgren, född Persson år 1951 i Rönnäng på Tjörn. Gift, 3 vuxna barn och 2 barnbarn.

Sen jag började kunna bokstäverna har jag skrivit. Korta noveller, barnböcker och fakta om fisket och upplevelser på Tjörn förr i tiden. Båtresan till Katten är min första upptryckta bok och nu har äntligen boken om räkfisket blivit klar, som har legat på min dator under många år.

Räkfisket under 70-talet började jag med för att bearbeta min pappas bortgång år 1994. Sen ville jag göra en faktabok med många bilder med text som alla åldrar kan läsa och förstå.

Min bror tog bilderna under räkfisketuren som han var med på år 1977. Många av de andra bilderna har jag tagit själv då fotografering är ett av mina stora intressen. De senaste åren har jag varit anställd som medicinsk sekreterare inom psykiatrin. Nu när jag blivit pensionär lämnade jag yrket för att ägna mig åt mina hobbies helt och hållet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Räkfiske på Nordsjön
  2. +
  3. WASA : den sista kvassen

De som köpt den här boken har ofta också köpt WASA : den sista kvassen av Mathias Ravanis, Martin Ravanis, Susanne Ravani (inbunden).

Köp båda 2 för 671 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elaine Nordgren

  • Båtresan till Katten

    Elaine Nordgren

    Katten är en liten ö i Hakefjorden i Bohusläns vackra skärgård. Båtresan går ifrån Rönnäng på Tjörn, med en liten eka driven av en aktersnurra. Många vackra bilder och texten är lättläst med lite fakta om öarna som passeras under båtresans gång. Ö...