Band of Brothers : Från Normandie till Hitlers Örnnäste (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2008-10-17
Upplaga
1
Förlag
Albero Bokförlag
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originaltitel
Band of Brothers E Company, 506th Regiment, 101st Airborne from Normandy to Hitler's Eagle's Nest
Dimensioner
235 x 160 x 28 mm
Vikt
640 g
SAB
K.54
ISBN
9789197754309
Band of Brothers : Från Normandie till Hitlers Örnnäste (inbunden)

Band of Brothers : Från Normandie till Hitlers Örnnäste

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-10-17

Slutsåld

I Stephen E. Ambroses Band of Brothers - Från Normandie till Hitlers Örnnäste, berättas om fallskärsmjägarna i ett kompani vid den amerikanska 101. luftburna divisionen. Vi får följa dessa män från träningslägret i USA tills de skeppas till England för att delta i invasionen i Normandie. Natten till den 6 juni 1944 är de bland de första som trampar fransk mark vid en kaotisk luftlandsättning. De strider i Normandie innan de i september 1944 deltar i operation Market-Garden i Holland. Där stöter de på hårdnackat motstånd av förband ur Waffen-SS, längs det som kom att kallas för Djävulens landsväg.

I december sätts de in i Ardennerna när tyskarna i en överraskningsoffensiv brutit igenom de allierades linjer. De tillhör de förband som inringas av tyskarna i Bastogne, den snörika och kalla julen 1944 och som under nästan en månads tid, nergrävda får uthärda ständig artilleribeskjutning. Via Alsace tränger de sedan in i södra Tyskland och blir de första allierade soldaterna att ta sig upp till Hitlers Örnnäste i Berchtesgaden. En av kompaniets soldater lägger där beslag på Adolf Hitlers personliga fotoalbum.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Band of Brothers : Från Normandie till Hitlers Örnnäste. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiska fallskärmsjägare
    Katarina, 8 mars 2011

    Det här är enligt min åsikt inte den bästa av böckerna om Easy Company - för mig är det Guarneres och Heffrons "Brothers in Battle, Best of Friends" - men för att få en överblick är den perfekt. Männen som blir intervjuade delar med sig av upplevelser som uppenbarligen är väldigt svåra att prata om, och på vissa ställen satt jag verkligen och läste med en klump i halsen och tårar i ögonen. Jag fick en ny förståelse för vad soldaterna under kriget i Europa genomled; framför allt avsnittet om B... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen E Ambrose