Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-10
Förlag
Drömmars förlag
ISBN
9789197755924
Tro (e-bok)

Tro (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-12-10
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Trettonåriga Linnea Jansson drunknar i brunnen utanför sina föräldrars hus. Om det är självförvållat eller en olyckshändelse vet ingen, men det ryktas att flickan inte fått frid utan fortsätter gå kvar här i livet. Det är bara spekulationer förstås, för den enda som verkligen kan se och höra henne är lilla Rakel, fem år.

Rakel bor hos sin mamma som inte kan förlika sig med att livet bara erbjuder henne en röd liten stuga på landet och inte ett lyxliv i Hollywood.

Hennes pappa arbetar heltid på Rockwool i Skövde och är sällan hemma. Då mamman överger familjen anser barnavårdsnämnden att Rakel måste omhändertas. Hon placeras på barnhem och därefter hos en fosterförälder.

Trots att Rakel har en svår uppväxt slutar hon aldrig att tro på sig själv. Så med den inre styrkan och i sällskap med Linnea Jansson från brunnen, sätter hon slutgiltigt ner foten och visar när en självständig kvinnas gräns är nådd.

"Träffar mig rakt i hjärtat",betyg 4/5 (Petra Dessmark, författare): https://www.bokus.com/recension/1148343

"Gripande, underhållande & stark!",betyg 5/5 (Jennies boklista): http://jenniesboklista.com/?p=41533

"Det ligger en dold författarskatt gömd i den svenska folksjälen... Jag undrar hur många fler författare, som inte ges ut på de stora förlagen och därför inte görs synliga på samma sätt, det finns därute som väntar på att bli upptäckta?" (epiloger.blogg.se)
http://epiloger.blogg.se/2018/january/dolda-skatter.html

Läs mer om författaren och boken på www.drommarsforlag.com

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tro. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Träffar mig rakt i hjärtat
  Petra Dessmark, 23 december 2017

  Gunborg Sahlins "Tro" är en skickligt berättad skildring om sorg, längtan och ensamhet. Karaktärerna känns levande och de lockar mig in i historien.
  Jag gillar verkligen hur huvudpersonen Rakels komplexitet porträtteras; hur trovärdigt såväl hennes temperament som den allmänmänskliga känslan av längtan bort från ensamheten och hoppet om något annat skildras. Sahlin kan onekligen förmedla komplicerade känslor på ett träffsäkert sätt.
  Författaren sätter en särpräglad ton redan i f... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunborg Sahlin

 • Den förbannade Tethy Wall

  Gunborg Sahlin

  Hon vaknade en sketen måndagsmorgon och visste att dagen skulle gå käpprätt åt helvete. Så vad händer den förbannade Tethy Wall, den värsta dagen på hela veckan? Det är vad hon vill att just du ska veta. P.S. Författaren Gunborg Sahlin är blott et...

Bloggat om Tro