26 timmarsdygnet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2012-10-10
Förlag
Personbästa förlag & event AB
Dimensioner
170 x 250 x 10 mm
Vikt
468 g
ISBN
9789197757645
26 timmarsdygnet (häftad)

26 timmarsdygnet

Häftad,  Svenska, 2012-10-10

Slutsåld

Har du sprungit med mjölksyra i benen? Det är ingen behaglig känsla och trots att du kämpar stenhårt går det långsamt. Effekten i förhållande till din kraftinsats är mycket låg och enda sättet att få bort mjölksyran är att dra ner på tempot.

Långvarig stress kan liknas vid mjölksyra i benen. Du känner inget välbefinnande. Du arbetar hårt, men får lite gjort och/eller låg kvalité på det du gör. Viktiga funktioner som koncentration, logik, minne, kreativitet och många andra har nämligen blivit nedsatta. I kombination med störd sömn - som är det första tecknet på stress - är lösningen att arbeta ännu hårdare lika ineffektiv som att fortsätta springa med mjölksyra i benen och hoppas att den ska försvinna.

Stanna istället upp! Se till att grundförutsättningarna för att prestera finns på plats. Då använder du dygnets 24 timmar effektivare. Stress i sig är inte farlig. Stress är en förutsättning för överlevnad.

Stressens effekter - både goda eller dåliga - beror på hur du tolkar och hanterar olika situationer. De beror på vilka resurser du har - men framförallt hur länge du är stressad. Inte om det du gör är roligt eller betungande.

Boken lär dig hur du kan prestera lika bra eller bättre än tidigare med ett större välbefinnande och utan de negativa effekter som långvarig och kraftig stress kan ge.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna