Nya lösningar mot mobbning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2010-08-30
Upplaga
1
Förlag
Måhlberg & Sjöblom
Översättare
Kerstin Måhlberg, Maud Sjöblom
Originaltitel
Solution-Focused Schools Anti-Bullying and Beyond
Medarbetare
Måhlberg, Yngve (form)
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Eaad
ISBN
9789197765138
Nya lösningar mot mobbning (häftad)

Nya lösningar mot mobbning

Häftad Svenska, 2010-08-30
338
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Under många decennier har mobbning i skolan varit en källa till oro. Trots allt som pekar på att mobbning eller annan kränkande behandling är en av de främsta orsakerna till att barn mår dåligt i skolan görs det, enligt all forskning, alldeles för lite för att sätta stopp för mobbningen.

Nya lösningar mot mobbning tillhandahåller en mäktig uppsättning principer och strategier som kommer att förändra metoder och ge skolan nya möjligheter att stärka samarbetet mellan elever som en grund för att bygga vänskap och säkerhet.
Sue Young visar på en omfattande repertoar av kunskaper och erfarenheter och hennes framgångsrika arbete med supportgrupper, där resultaten visar att mobbningen upphör i 94% av fallen, är imponerande.
Man blir förtrollad av enkelheten och kan lätt följa de tydliga förklaringarna som beskrivs steg för steg. Metoden främjar ett gott samarbetsklimat, ger hela skolan framtidshopp och hjälper våra barn att trivas och att känna sig trygga i skolan.
Ambitionen handlar inte enbart om att få bort mobbning utan om att skapa en miljö som är helt oförenlig med mobbning och kränkande behandling.

"I november 2009 startade jag min första supportgrupp för en elev i åk 5. Resultatet visade sig överraskande snabbt och var mycket positivt. Eleven som fick support upplevde att den positiva förändringen fortfarande höll i sig efter 6 månader. Sedan dess har jag arbetat med flera supportgrupper och fått ett positivt slutresultat i varje ärende."
Anna Uvgård, kurator i Malmö
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nya lösningar mot mobbning
  2. +
  3. Att lösa alkoholproblem : en lösningsfokuserad metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att lösa alkoholproblem : en lösningsfokuserad ... av Insoo Kim Berg, Scott D Miller (inbunden).

Köp båda 2 för 517 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sue Young