Växande hot (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (239.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Bertil Mårtensson
Utgivningsdatum
2011-08-19
Förlag
Flying Bird Produktion
ISBN
9789197770583

Växande hot Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2011-08-19
89
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kriminalkommissarie Jan Erelius är ur tjänst efter de dramatiska insatser han gjort under förra sommaren då han (Mahjong-morden) avslöjade en omfattande terroristkupp. Men han behövs snart, när polisen i vintertid ställs inför en växande serie av mycket brutala mord på unga kvinnor. Samtidigt får hans pensionerade kollega Arvid ta emot alltmer hotfulla brev, som meddelar att han ska få leva till nyår. Det hela drar sig mot inte en utan två dramatiska upplösningar.

Växande hot fick Expressens Sherlockpris som årets bästa kriminalroman. Det är en mänskligt inlevelsefull och spännande bok, och uppmärksammade tidigt de mörka sidorna i barnhemsbarnens erfarenheter. Den finns som ebok och audiobok.

Ur Expressenjuryns motivering:
"Det är en nyanserad och insiktsfull skildring av brottslingen och brottet, av den slump som alltid skapar brottssituationer. Författaren skapar på ett fördomsfritt sätt en trovärdig, realistisk och samtidigt spännande handling. Den goda människoskildringen, med intresset inte bara riktat på bokens huvudpersoner, det samhällskritiska perspektivet och en spännande parallellhandling bidrar till att göra 'Växande hot' till den mest läsvärda i årets utgivning av deckare och thrillers."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bertil Mårtensson