Brottsplats Sörmland 6 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Brottsplats Sörmland
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2014-08-01
Upplaga
1
Förlag
Husby Skrivarstuga
Dimensioner
247 x 175 x 20 mm
Vikt
750 g
SAB
Oer-cac
ISBN
9789197776189
Brottsplats Sörmland 6 (inbunden)

Brottsplats Sörmland 6

Inbunden Svenska, 2014-08-01
229
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
I bok Brottsplats Sörmland 6 kan man läsa om en kreatursstöld som inträffade 2012. Denna stöld missköttes å det grövsta av de rättsvårdande myndigheterna. Polisen gjorde ett dåligt jobb, åklagaren ett ännu sämre genom taktiska och strategiska blunder och slutligen bet tingsrätten sig själva i svansen och vågade inte tro på ens sina egna slutsatser och med detta gick bonden fri.

Vidare kan man läsa om en våldtäktsman som råkade riktigt illa ut men ändå trots detta kom förhållandevis billigt undan.

Alice är en ung kvinna som tog kontakter på internet och lyckades charma män så till den milda grad att hon lyckades få männen att låna henne flera hundra tusen kronor. En av männen trodde sig dessutom ha förlovat sig med Alice trots att han aldrig träffat henne.

Ett kapitel berättar om fall som visar att polisen i vissa fall klart och tydligt visar att de inte är intresserade att klara upp brott. De är mer intresserade av att lägga ner ärenden så att ärendebalansen inte blir alltför stor.

Ett hedersmord i Katrineholm visar att kvinnans rättssäkerhet inte ens i Sverige är särskilt stor. Här fanns fundamentalister som rent av tyckte att kvinnans borde stenas. Bara gärningsmannen straffades. Ingen av de som fanns i bakgrunden och eldade på det hela blev ens misstänkta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsplats Sörmland 6
  2. +
  3. Brottsplats Sörmland. 3, En odyssé i brott från Sörmland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsplats Sörmland. 3, En odyssé i brott från... av Börje R P Carlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Börje R P Carlsson